Οι 5 υποσχέσεις που πρέπει να τηρήσεις φέτος, σύμφωνα με μία οικογενειακή ψυχολόγο

Κάθε Πρωτοχρονιά γεμίζουμε ελπίδα και ευχές για το νέο έτος. Κάνουμε τα δικά μας resolution σχετικά με αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε ή τις συνήθειες που επιθυμούμε να υιοθετήσουμε τη νέα χρονιά.

Η οικογενειακή ψυχολόγος, Teri Schroeder, μας λέει τις 5 υποσχέσεις που πρέπει να δώσουν στον εαυτό τους όλες οι εργαζόμενες μητέρες.

Άφησε στην άκρη το κινητό όταν είσαι σπίτι

«Είναι πολύ σημαντικό να περνάτε ως οικογένεια ποιοτικό χρόνο μαζί. Όταν το παιδί βλέπει τους γονείς του να είναι με ένα κινητό στο χέρι, νιώθει πως το παραμελούν και πως δεν έχει την προσοχή τους. Έτσι, υποσχέσου στον εαυτό σου φέτος πως θα ασχολείσαι λιγότερο με το κινητό σου», αναφέρει η Schroeder.

Όρισε 15’ σιωπής και αποφόρτισης

Είναι πολύ σημαντικό να νοιάζεσαι για το wellness σου. Έτσι, υποσχέσου στον εαυτό σου πως το 2021 θα βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα ώστε να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μπορείς να κάνεις ένα μικρό meditation session που θα αποφορτίσει από την ένταση της ημέρας ή ακόμη και να καθίσεις μόνη σου με τα ακουστικά να ακούσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια. Θα δεις πως μόλις 15’ μέσα στην ημέρα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Σταμάτησε να λες αυτόματα «ναι»

Η Schroeder έρχεται να εξηγήσει πως δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα, οπότε δεν χρειάζεται να λες «ναι» σε όλα. Ειδικά μετά το 2020 που ήταν μία ιδιαίτερα φορτισμένη χρονιά, πάρε λίγο χρόνο για σένα να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θυμήσου πως είναι ok να λες και «όχι».

Υιοθέτησε μία συνήθεια που σε κάνει να χαμογελάς

Επειδή ο χρόνος όλων των γονέων είναι περιορισμένος, υποσχέσου στον εαυτό σου πως φέτος θα βρεις μία συνήθεια που σε κάνει χαρούμενη και θα την εντάξεις μέσα στην καθημερινότητά σου. Θα διαπιστώσεις πως μόλις μία συνήθεια είναι αρκετή να σου αλλάξει τη ζωή.

Άφησε πίσω σου τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους

Μην επιτρέπεις να υπάρχει χώρος στη ζωή σου για τοξικούς ανθρώπους ή καταστάσεις. Να έχεις κοντά σου άτομα που σε στηρίζουν και είναι εκεί για σένα. Ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος για να μοιράζεται και σε ανθρώπους που δεν το αξίζουν.

 

Photo by Julia Avamotive from Pexels

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα