Ο λόγος που δεν χρειάζεται να πάρεις παπούτσια στο μωρό - 4moms

Ο λόγος που δεν χρειάζεται να πάρεις παπούτσια στο μωρό

Αν είσαι νέα μανούλα τότε σίγουρα έχεις ξετρελαθεί με όλα αυτά τα βρεφικά που είναι τόσο χαριτωμένα και απλά θέλεις να τα αγοράσεις όλα. Και καλά κάνεις. Το μόνο που δεν πρέπει να επενδύσεις: Τα βρεφικά παπούτσια.

Πίστεψέ με, ξέρω πως είναι δύσκολο και ξέρω πως είναι υπερβολικά χαριτωμένα, όμως είναι μία αγορά που εκτός του ότι δεν χρειάζεται, ίσως να επηρεάσει και το περπάτημά του.

Γιατί να μην αγοράσεις παπούτσια στο μωρό σου

Έχουν γίνει έρευνες που αναφέρουν πως όταν τα μωρά δεν φοράνε παπούτσια περπατούν πιο εύκολα. Ο λόγος είναι πως έχουν άμεση αίσθηση και «άμεση επαφή» με το πάτωμα και το περιβάλλον. Φυσικά, όταν βγαίνει έξω εννοείται πως θα φορέσει παπούτσια, όμως πριν το παιδί μάθει να περπατά, δεν τα χρειάζεται.

Μία περιττή και ακριβή αγορά

Τα βρεφικά παπούτσια είναι πολύ χαριτωμένα, όμως είναι μία περιττή αγορά. Μέχρι να περπατά, ή έστω να στέκεται, θα έχεις το μωρό στην αγκαλιά σου συνεχώς και όταν είστε στο σπίτι δεν χρειάζεται καν να τα φοράει.

Επιπλέον, η ανάπτυξη που έχει από μήνα σε μήνα θα είναι μεγάλη και έτσι, τα βρεφικά παπούτσια δεν θα τα φορέσει για πάνω από μερικές εβδομάδες – στην καλύτερη περίπτωση.

 

Photo by Julian Hochgesang from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα