Μπορώ να καταναλώσω ginger στην εγκυμοσύνη μου;

Το ginger, ή αλλιώς πιπερόριζα, είναι ένα ευρέως διαδεδομένο μπαχαρικό που έχει πιστούς φαν και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μπορώ να καταναλώσω ginger κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αρχικά, να πούμε πως πρέπει να έχεις μία πλούσια διατροφή με ποικιλία γεύσεων και γεμάτη φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν κάποια τρόφιμα που είναι καλό να αποφεύγονται.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αναφέρει πως το ginger πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της κύησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγεις -γενικά- τα τυποποιημένα προϊόντα με πολλά συντηρητικά.

Πότε να το αποφεύγω

Κάποιοι γιατροί συνιστούν να αποφεύγεται η κατανάλωσή του τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, ειδικά αν υπάρχει κάποια πάθηση στο στομάχι σου που επιδεινώνεται με το ginger. Επιπλέον, συνίσταται να αποφεύγεται και σε όσους έχουν υπερθυρεοειδισμό. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλεύσου τον γιατρό σου.

Τα οφέλη

Η πιπερόριζα έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό, ενώ κάποιες έγκυες έχουν αναφέρει πως τις βοηθά στις πρωινές ναυτίες. Επιπλέον, η πιπερόριζα έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και μπορεί να ωφελήσει και στους πόνους καθώς είναι ένα από τα ‘αντιφλεγμονώδη της φύσης’.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα