Μία μητέρα και διοργανώτρια εκδηλώσεων δίνει tips για τα πάρτι του παιδιού μας

Διοργανώνω πάρτι και εκδηλώσεις την τελευταία δεκαετία. Έχοντας πλέον και ένα δικό μου παιδί, η οργάνωση πάρτι γενεθλίων είναι από τα αγαπημένα μου projects.

Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει, είναι πως οι περισσότεροι, όταν σχεδιάζουμε ένα πάρτι, τείνουμε να απασχολούμαστε με τη διακόσμηση, το φαγητό, την τούρτα και τα δώρα.

Όμως, αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου μέχρι τώρα είναι πως τα μόνα συστατικά που χρειάζεται ένα πετυχημένο πάρτι είναι η όρεξη, το κέφι και η χαρά.

Άλλωστε, είναι μια γιορτή που θα έχεις δίπλα σου όλους τους αγαπημένους σου ανθρώπους ώστε να γιορτάσεις το ηλικιακό milestone του παιδιού.

Απλά tips για ένα πετυχημένο πάρτι

Συμπεριέλαβε το παιδί στη διαδικασία

Ζήτησε από το παιδί να σε βοηθήσει στη διαδικασία. Τα παιδιά βλέπουν πολύ διαφορετικά τα πράγματα από τους ενήλικες και σίγουρα πολύ πιο…fun.

Έτσι, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθειά του αλλά και τις ιδέες του για τη μεγάλη μέρα. Μπορείς να το ρωτήσεις τι χρώματα θέλει να έχει το πάρτι, ή να επιλέξει τη μουσική, ακόμα και τη διακόσμηση.

Το θέμα του πάρτι

Κάθε παιδικό πάρτι έχει και ένα θέμα, σωστά; Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό για να είναι υπέροχο.

Απλώς διάλεξε ένα θέμα που θα λατρέψει το παιδί -αν για παράδειγμα περνά τη φάση που θέλει να είναι σούπερ ήρωας, μπορεί το πάρτι να έχει αυτή τη θεματική.

Αν όμως είναι πολύ μικρό για κάτι τέτοιο, ωραίες ιδέες είναι η Φάρμα, ο Ωκεανός, η Μίνι Μάους, η Disney, η Άνοιξη, τα Λουλούδια και πάει λέγοντας.

Κράτα την τούρτα για έκπληξη

Μπορεί να έχεις ζητήσει τη γνώμη και τη βοήθειά του για όλα, όμως καλύτερα να κρατήσεις την τούρτα ως έκπληξη ώστε να έχει κάτι απρόσμενο που θα το ενθουσιάσει.

Παιδικές δραστηριότητες

Τέλος, για να αποφύγεις τα παιδιά να τρέχουν πάνω-κάτω στο σπίτι φωνάζοντας -στην καλύτερη περίπτωση- φρόντισε να έχεις ετοιμάσει από πριν κάποιες δραστηριότητες για εκείνα. Ομαδικά παιχνίδια, ακόμα και ανιματέρ είναι μία καλή ιδέα ώστε να είναι απασχολημένα και παράλληλα να περάσουν ωραία.

 

Photo by Victoria Rodriguez from Unsplash

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα