Μαγειρική με το παιδί: 5 σημεία να προσέξεις

Η μαγειρική παρέα με το παιδί μπορεί να είναι μία ιδανική ευκαιρία να περάσετε χρόνο μαζί και να πείτε για την ημέρα σας.

Όμως, αν έχεις παιδί στην ηλικία του νηπίου και του δημοτικού, γνωρίζεις ήδη πως πρέπει να είσαι ιδιαίτερη προσεκτική μαζί του στην κουζίνα.

Η ασφάλεια

Πριν μπείτε μαζί στην κουζίνα πρέπει να είσαι σίγουρη πως το μικρό σου ακούει όταν του δίνεις οδηγίες. Εξήγησέ του πως μόνο οι ενήλικες πιάνουν τα μαχαίρια, ανοίγουν τον φούρνο και πατούν τα κουμπιά.

Διαλέξτε σημείο

Το ιδανικό θα είναι να επιλέξεις να …δημιουργήσετε σε ένα σημείο που το μικρό σου θα μπορεί να βλέπει και να ασχολείται. Αν το τραπέζι, ή ο πάγκος, είναι πιο ψηλά από εκείνο, τότε χρησιμοποιήστε μία καρέκλα ώστε να καθίσει επάνω.

Με τι θα ασχοληθεί

Για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να ρίξει το αλεύρι πάνω στην κουζίνα για να περάσει την ώρα του, δώστε του από πριν κάποιες αρμοδιότητες.

Για παράδειγμα μπορείτε να πλάσετε μαζί τη ζύμη, να ορίσετε το παιδί ως τον υπεύθυνο για την εκτέλεση της συνταγής ή ακόμα και να του δώσετε κάτι με το οποίο θα είναι απασχολημένο όσο εσείς ανακατεύετε.

Μάλιστα, αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά γιατί σίγουρα το ένα θα βαρεθεί πιο γρήγορα από το άλλο.

Προετοιμαστείτε από πριν

Αφήστε στον πάγκο όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείς ώστε να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή. Υπολόγισε τα μπολ και τα σύνεργα και σιγουρευτείς πως έχεις ό,τι χρειάζεσαι για την εκτέλεση της συνταγής.

Επιλέξτε την ιδανική συνταγή

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα. Η επιλογή της συνταγής. Φρόντισε να είναι αρκετά εύκολη ώστε να την ακολουθήσει ένα παιδί μικρό σε ηλικία. Τα μπισκότα και τα κουλουράκια είναι από τις ευκολότερες και πιο διασκεδαστικές καθώς έχουν ζύμωμα που πάντα αρέσει στα μικρά μας.

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα