Η Kristen Bell εξηγεί γιατί τονίζει την καλοσύνη στα παιδιά της και αποκαλύπτει το δικό της parenting hack

Η Kristen Bell μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξή της για την οικογένειά της και τα μαθήματα που δίνει στα παιδιά της. Η ηθοποιός και ο Dax Shepard έχουν δύο κορίτσια, την Lincoln και τη Delta που γεννήθηκαν το 2013 και 2014 αντίστοιχα.

Η ηθοποιός εξήγησε τον λόγο που θέλει να λέει στα παιδιά της συνεχώς πόσο καλά είναι και τους μιλά για την καλοσύνη.

«Είχα διαβάσει κάπου πως το να λες συχνά στα παιδιά σου πόσο έξυπνα είναι μπορεί τελικά να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε εκείνα γιατί μπορεί να φοβηθούν μήπως χάσουν αυτόν τον τίτλο και δεν θα αποδέχονται την αποτυχία. Οk, το καταλαβαίνω αυτό. Όμως, η καλοσύνη είναι διαφορετική. Δεν θέλω ποτέ να χάσουν αυτόν τον ΄τίτλο’ . Τους λέω συνεχώς πόσο καλή ψυχή έχουν και πόσο καλόκαρδα είναι. Μάλιστα, χρησιμοποιώ μία μεταφορά με μία ζυγαριά. Τους λέω πως αν είναι τόσο καλά που δίνουν όλα τους τα παιχνίδια, τότε η ζυγαριά θα τείνει από τη μία πλευρά. Όμως, αν δεν δίνεις καθόλου παιχνίδια και δεν ενδιαφέρεσαι, πάλι η ζυγαριά θα είναι μόνο από τη μία πλευρά. Και όμως, πιστεύω πως το καταλαβαίνουν απόλυτα», εξήγησε.

Στη συνέχεια μοιράστηκε το δικό της parenting hack, το οποίο παραδέχεται πως είναι κάπως εκνευριστικό για εκείνη. «Προσπαθώ να τους δείχνω τη συμπεριφορά που θέλω από εκείνα και αυτό μπορεί να γίνει λίγο εκνευριστικό» εξηγεί γελώντας.

«Αν τους πω πως θέλω να διαβάσουν και εμένα δεν με βλέπουν ποτέ με ένα βιβλίο, τότε η προτροπή μου δεν έχει νόημα. Ακόμα κι αν πραγματικά δεν διαβάζω, κάθομαι στον καναπέ με ένα βιβλίο ώστε να έχουν αυτή την εικόνα. Μπορεί τη μία μέρα να διαβάζω πραγματικά και την επόμενη απλά να σκέφτομαι τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως δουλεύει και είμαι αρκετά περήφανη γι’ αυτό το hack».

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα