Η απόλυτη αλήθεια μεταξύ των γονέων είναι πως τα νήπια είναι όντως εξοντωτικά

Νήπια. Μικροί άνθρωποι με πολλά συναισθήματα και μεγάλες εκρήξεις. Λατρεύουν να αγγίζουν τα όρια και να εκφράζονται δυνατά. Πιστεύω πως αν το «νήπιο» είχε μεγάλο ορισμό στο λεξικό, θα ήταν ο παραπάνω.

Άλλωστε, αν έχεις -ή είχες- ένα παιδί σε αυτή την ηλικία, τότε γνωρίζεις ακριβώς τι λέω.

Ή όπως το έγραψε ένας χρήστης του Reddit «Τα νήπια είναι εξοντωτικά. Αυτό είναι. Αυτό είναι το post μου». Από κάτω, περίπου 200 Redditors σχολίασαν και του έδωσαν να καταλάβει πως δεν είναι μόνος σε αυτό.

«Νομίζω πως η μόνη σκέψη που περνά από το μυαλό ενός νηπίου όταν βλέπει κάτι είναι αν μπορεί να το ανέβει», έγραψε ένας άλλος.

Όμως, εκτός από εν δυνάμει αναρριχητές, μάλλον είναι και….μάστορες. «Το δικό μου βρήκε ένα κατσαβίδι στο αυτοκίνητο και βάλθηκε να θέλει να ξηλώσει το κάθισμα», ανέφερε ένας άλλος.

«Έχω δίδυμα. Σήμερα βρήκα τη μικρή μου να έχει ξαπλώσει πάνω στον αδελφό της με εκείνον να ουρλιάζει ξεσηκώνοντας τη γειτονιά. Όταν πήγα να την απομακρύνω, τότε άρχισαν να φωνάζουν και οι δύο γιατί ήθελαν να συνεχίσουν. Δεν ακουγόταν πώς περνούσαν ωραία πάντως!», σχολίασε μία άλλη.

Ναι, τα νήπια σε όλο τον κόσμο και όλες σχεδόν τις οικογένειες είναι εξοντωτικά. Θέλουν να είσαι συνεχώς πίσω τους ώστε να «προλαβαίνεις» καταστάσεις. Όμως, είναι συνάμα και άκρως τρυφερά και όπως είπα παραπάνω, εκφράζουν όλα τους τα συναισθήματα. Μπορεί να είναι αρνητικά, όμως μπορεί να είναι και θετικά και όταν γίνεται το δεύτερο τότε νιώθουμε την «καρδιά μας να φουσκώνει» ακόμα παραπάνω.

 

Photo by Susana Coutinho from Unsplash

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα