Γράμμα στα παιδιά μου: Η ζωή είναι ένα ταξίδι

Πάλι Σεπτέμβριος. Πάλι η μεγαλειώδης ανάμνηση της ημέρας που έφερα στον κόσμο τα δυό παιδιά μου έρχεται στο μυαλό. Οι λέξεις φτωχές για να περιγράψουν τη στιγμή, το συναίσθημα.

Πάντα πίστευα πως την ημέρα των γενεθλίων μας θα έπρεπε να αποδίδουμε τιμές στους γονείς μας, και κυρίως στην μητέρα μας. Αυτή που εκείνη την ημέρα αλλά και τις περίπου 270 ημέρες πριν μας έδινε πνοή από την πνοή της, σάρκα από τη σάρκα της, αίμα από το αίμα της. Με κάθε κόστος, με όποιο τίμημα.

Έτσι και εγώ… 9 Σεπτεμβρίου, 13 χρόνια πριν, το 2008, συνάντησα για πρώτη φορά την Παυλίνα – αυτήν που αρχικώς ήθελα να ονομάσω Μιράντα. Και στις 4 Σεπτεμβρίου, του 2012 , ήρθε στη ζωή μας και ο Αχιλλέας.

Στα τζιντζερόπαιδα μου, λοιπόν, τα κοκκινομάλλικα παιδιά μου που καθημερινώς με γεμίζουν με τόση χαρά και αγάπη αλλά και με αγωνία και ευθύνη. Στα τζιντζερόπαιδα μου που μεγαλώνουν σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό γεμάτο νέες ευκαιρίες μέσα από την τεχνολογία αλλά και κινδύνους. Στα παιδιά μου εύχομαι να αξιοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που τους προσφέρει τόσο απλόχερα η νέα εποχή. Να κάνουν νέες ανακαλύψεις και να βιώσουν εμπειρίες με σωφροσύνη.

Στα παιδιά μου, λοιπόν, που θα ζήσουν μιαν άλλη ζωή. Διαφορετική από τη δική μου θα ήθελα να υπενθυμίσω πως χρειάζεται να απολαμβάνουν το ταξίδι. Γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι.

Να ερωτευτούν τη ζωή. Την απρόβλεπτη πλευρά της.

Να μην ξεχάσουν να μαζεύουν λουλούδια, να διαβάζουν βιβλία, να ανακαλύπτουν νέα μέρη. Η ζωή είναι γεμάτη χρώματα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Η ζωή είναι πολλά περισσότερα από το tiktok, το instagram, το snapchat και το facebook.

Αγαπημένα μου τζιντζερόπαιδα,

Μπορείτε να γίνετε ό,τι θέλετε. Αρκεί να το πιστέψετε, να το κυνηγήσετε, να το διεκδικήσετε.

Να ταξιδέψετε. Το καλύτερο παράθυρο στον κόσμο είναι τα ταξίδια γιατί οι εμπειρίες που ζεις μέσα από αυτά σε διαμορφώνουν, σε αλλάζουν, σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Μην φοβηθείτε τις αλλαγές. Αφεθείτε σε αυτές. Υπάρχει πάντα κάποιο ανεξερεύνητο μονοπάτι που περιμένει να ανακαλυφθεί…

Τολμήστε να φανταστείτε. Δείτε με άλλα μάτια την πραγματικότητα. Δημιουργήστε.

Αγαπήστε τις λέξεις. Αυτές είναι το όχημα για να εκφράζετε τα συναισθήματα σας και τις σκέψεις σας. Χρησιμοποιήστε τις σωστά. Να μην ξεχνάτε να λέτε σ’ αγαπώ και σ’ ευχαριστώ.

Εκτιμήστε την ομορφιά…αυτήν που βρίσκεται εκεί έξω, σε ένα λουλούδι, σε ένα κτίριο, σε ένα χαμόγελο, σε μια ματιά… και όχι στα πίξελ μιας οθόνης.

You have brains in your head,

You have feet in your shoes

You can steer yourself

In any direction you choose…

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσσηhttps://www.4moms.gr
Επικοινωνούμε όταν μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα