Φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ένας οδηγός ώστε να τα βάλεις σωστά

Μπορεί να είναι μόλις Νοέμβριος, όμως πολλοί έχουν ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Άλλωστε, το στολισμένο σπίτι πάντα μας κάνει πιο χαρούμενους και αισιόδοξους. Από την άλλη όμως, το να βάλουμε τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να «ρουφήξει» όλη τη χαρά της στιγμής και να μας παιδέψει αρκετά.

Πόσα να βάλω

Αυτό που πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου είναι πως το μέγεθος του δέντρου έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο. Αν είναι πάνω από 2 μέτρα ύψος, τότε σίγουρα δε θα φαίνονται τα 100 ή 200 λαμπάκια.

Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φορές που τα μικρά δέντρα «πνίγονται» από τα φωτεινά λαμπάκια. Πριν όμως τα ξετυλίξεις και αρχίζεις να τα περνάς γύρω από το δέντρο, βάλε τα στην πρίζα να σιγουρευτείς πως δουλεύουν όλα, ειδάλλως ήρθε η ώρα για μία βόλτα στα μαγαζιά.

Μόλις στήσεις το δέντρο, πέρνα τα λαμπάκια και άναψέ τα ώστε να λειτουργούν ως οδηγό για το στόλισμα.  Μπορείς να τα τυλίξεις στον κορμό ή να τα περάσεις ως γιρλάντα πάνω από τα κλαδιά του.

Μερικά από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που θα βρείτε στην αγορά

Το iefimerida.gr, αναφέρει τρία από τα πιο συνηθισμένα λαμπάκια που θα βρεις στην αγορά. Αν θα είναι λευκά ή χρωματιστά, είναι δική σου επιλογή.

Μικρά λεπτά φωτάκια: Τα μίνι λαμπάκια είναι τα πιο δημοφιλή φώτα χριστουγεννιάτικων δέντρων. Είναι υπέροχα γιατί δημιουργούν ένα εφέ λάμψης, ενώ βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και είναι πολύ εύκολο να το χειριστούν.

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με μεγαλύτερους λαμπτήρες: Και αυτά τα φώτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς δεν δίνουν την αίσθηση ότι αναβοσβήνουν, αλλά έχουν έναν διακριτικό φωτισμό. Συστήνονται εάν θέλετε μέτρια ή χαμηλή φωτεινότητα.

Χριστουγεννιάτικα φώτα που κρέμονται σαν παγοκρύσταλλοι: Τα χριστουγεννιάτικα φώτα αυτά αποτελούνται από μια σειρά καλωδίου, από το οποί κρέμονται και άλλα καλώδια με φωτάκια. Ενώ αυτά παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για εξωτερική διακόσμηση, είναι εύκολο να κρεμαστούν και στο δέντρο σας, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη λάμψη. Ωστόσο, μπορεί να δώσουν ένα αποτέλεσμα λιγότερο «τακτοποιημένο».

 

Photo by Morgane Le Breton from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα