Είναι απολύτως ok αν δεν νιώθεις το 2022 ως μία «νέα αρχή»

Το 2022 ήρθε και τα περισσότερα μοιάζουν ίδια, όπως ακριβώς τα αφήσαμε πέρυσι. Και μάλιστα, επειδή οι γιορτές πέρασαν, ίσως νιώθουμε περισσότερο μελαγχολικά που δεν καταφέραμε να κάνουμε ό,τι κάναμε άλλες χρονιές με την πανδημία να είναι σε εξέλιξη και τη μία μετάλλαξη να διαδέχεται την άλλη.

Περιμέναμε με ανυπομονησία το 2022, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν άλλαξαν και πολλά στην καθημερινότητά μας με την έλευση του νέου έτους. Ακόμα δουλεύουμε από το σπίτι, ακόμη παρακολουθούμε καθημερινά τα κρούσματα που αυξάνονται ραγδαία με τη μετάλλαξη Όμικρον, και ακόμα κυριαρχεί η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα.

Ακόμα και αν βλέπεις συνεχώς τη θετική πλευρά της ζωής, το να «πέφτεις» κάποιες στιγμές είναι απολύτως φυσιολογικό.

Περάσαμε την Πρωτοχρονιά γεμάτοι ελπίδες για το 2022. Ήπιαμε την Πρωτοχρονιάτικη σαμπάνια μας με την οικογένειά μας βλέποντας τα πυροτεχνήματα και χαμογελώντας για την έλευση της νέας χρονιάς. Όμως, τρεις μετά, και τα πάντα μοιάζουν ίδια.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν χρειάζεται να προσποιείσαι πως όλα είναι καλά όταν είναι προφανές πως δεν είναι. Είναι απολύτως οk να μην νιώθεις καλά κάποιες φορές και η υπάρχει και αυτή η ανάγκη για τοξική θετικότητα που δεν μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τα αρνητικά συναισθήματα.

Όμως, αν κάτι μας έμαθε η χρονιά που πέρασε ήταν αυτό. Πώς τα αρνητικά συναισθήματα φεύγουν όταν τα αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο και όχι όταν τα θάβουμε χωρίς να τα επεξεργαστούμε.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στο τώρα και τις στιγμές. Και αυτό είναι το μάθημα που θα πάρουμε από τη χρονιά που πέρασε και θα το ‘τελειοποιήσουμε’ το 2022. Θα μάθουμε να βρίσκουμε την ευτυχία και τη χαρά στην καθημερινή μας ζωή και σε μικρές στιγμές που θα μας κάνουν να χαμογελάμε. Ίσως αύριο βάλεις τα καλά σου και βγεις με την οικογένειά σου απολαύσεις ένα δείπνο ή μία βόλτα στη γιορτινή Αθήνα. Σήμερα όμως, ίσως είναι η μέρα που απλά θα κάθεσαι στον καναπέ με τις πιτζάμες και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

 

Photo by Towfiqu barbhuiya from Pexels

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα