Εγκυμοσύνη: Μπορώ να τρώω spicy φαγητά;

Μπορεί να ήσουν από πάντα λάτρης των καυτερών φαγητών ή μπορεί να σου δημιουργήθηκε αυτή η λατρεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στην πραγματικότητα, κυκλοφορούν πολλές φήμες γύρω από την κατανάλωσή τους από μία εγκυμονούσα. Τι ισχύει όμως;

Σημαίνει κάτι η συνεχής επιθυμία για καυτερά;

Μία εγκυμοσύνη μπορεί να σε κάνει να επιθυμείς διάφορα φαγητά και σε όλες τις ώρες της ημέρας. Συνήθως, τίποτα από αυτά δεν είναι «λογικές επιθυμίες». Το να θες να βάλεις πίκλα στο παγωτό σου ή μία μαρινάρα σε τόνο, δεν έχει τίποτα το λογικό. Για όλα φταίνε οι ορμόνες. Οι ορμόνες που τρελαίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να σε κάνουν να επιθυμείς και τους πιο τρελούς συνδυασμούς.

Παλαιότερα πιστεύονταν πως αν επιθυμείς πολύ τα καυτερά τότε περιμένεις αγόρι. Ή πως ήταν ένας τρόπος να ζεσταθείς – καθώς όταν τρως ένα καυτερό φαγητό αρχίζεις να ιδρώνεις.

Είναι ασφαλές για το έμβρυο;

Το να τρως καυτερά φαγητά είναι 100% ασφαλές κατά τη διάρκεια της κύησης. Ωστόσο, μία έρευνα του 2019 ανέφερε πως κάποια φαγητά τείνουν να «περνούν» ως γεύση στο αμνιακό υγρό. Όμως, καμία έρευνα δεν αναφέρει πως γίνεται μόνο με τα καυτερά αυτό.

Είναι ασφαλές για σένα;

Εδώ τα πράγματα είναι περίεργα. Γιατί, ναι μεν είναι ασφαλές για το έμβρυο, όμως όχι τόσο για εσένα. Δεν είναι κάτι επικίνδυνο, όμως τα καυτερά μπορούν να αυξήσουν τις καούρες σου ή να διαταράξουν την πέψη σου. Καλό είναι να έχεις ένα μέτρο και αν θες να καταναλώνεις καυτερά να τα μοιράζεις μέσα στην ημέρα ώστε να είναι μικρότερες οι ποσότητες.

Οι επιπτώσεις ανά τρίμηνο

Στο πρώτο τρίμηνο της κύησης το πιο πιθανό είναι να μην έχεις κάποια επίπτωση. Όμως, κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, ίσως η κατανάλωση καυτερών προκαλέσει:

  • Καούρες
  • Διάρροια, αέρια και πρήξιμο
  • Οισοφαγική παλινδρόμηση
  • Ναυτία
  • Δυσκολίες στην πέψη
Μπορεί το καυτερό φαγητό να βοηθήσει στην έλευση του τοκετού;

Αν πλησιάζεις την προγραμματισμένη ημερομηνία του τοκετού, τα spicy φαγητά μπορούν να δώσουν μία…ώθηση. Μαζί με το περπάτημα και το σεξ, τα καυτερά φαγητά μπορεί να βοηθήσουν στο να «σπάσουν τα νερά». Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα που να το στηρίζει, όμως είναι κάτι που συστήνεται.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα