Έχει το παιδί μου αρκετούς φίλους;

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα. Θέλουμε παρέα, φίλους και να νιώθουμε αποδοχή μέσα στις φιλίες μας. Κάποιοι είναι πιο κοινωνικοί από άλλους ενώ δεν υπάρχει ο «σωστός αριθμός» φίλων που πρέπει κάποιος να έχει. Και αυτό ισχύει και για τα παιδιά μας.

Μπορεί να είναι πολύ κοινωνικό, μπορεί να είναι λιγότερο. Πριν βιαστείς να απαντήσεις πως το μικρό σου δεν έχει φίλους, σκέψου πώς ήσουν εσύ στη δική του ηλικία. Επίσης, περνάμε και μία πανδημία με δύο πολύμηνα lockdown που κόστισε στην κοινωνική ζωή όλων μας.

Όμως, αν εξακολουθείς να σκέφτεσαι έντονα την κοινωνική ζωή του παιδιού σου, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Μίλησε με τη δασκάλα του παιδιού σου

Μίλησε με τη δασκάλα του και ρώτησέ τη πώς συμπεριφέρεται στα διαλείμματα και να λειτουργεί ομαδικά.

Ρώτησε το για τις φιλίες του

Μίλησε μαζί του για τις φιλίες του και ρώτησέ το πράγματα για τους φίλους του στο σχολείο. Πες του να διαλέξει έναν ή δύο πιο κοντινούς του φίλους και οργάνωσε μία movie night στο σπίτι.

Έχεις προσκλήσεις;

Συνήθως αυτό είναι αρκετά ενδεικτικό για την κοινωνική του ζωή στο σχολείο.

Άκουσέ το

Τα «καμπανάκια» θα ξεκινήσουν αν το παιδί αναφέρει συχνά πως νιώθει μοναξιά στο σχολείο, ή αναφέρει προβλήματα με τους συμμαθητές του.

Συνήθως τα παιδιά στο σχολείο αντιμετωπίζουν δύο ειδών θέματα όσον αφορά την κοινωνικά τους. Είτε είναι πολύ επιθετικά, άρα απομακρύνονται από τους συνομήλικους τους, είτε είναι αρκετά ήσυχα με αποτέλεσμα να παραμελούνται από τους συμμαθητές. Μίλησε με τη δασκάλα του και παρακολούθησε τη συμπεριφορά του παιδιού.

 

Photo by annie spratt from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα