Αυτό το αγόρι με το «σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται» έχει γίνει viral

Ο μικρός Λόκλαν έχει γίνει viral  εδώ και λίγους μήνες. Ο λόγος; Έχει διαγνωστεί με το «σύνδρομο των μαλλιών που δεν χτενίζονται».

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν η μητέρα του, Κέιτλιν Σαμπλς, ανήρτησε στο Instagram της μία φωτογραφία του γιου της, που τότε ήταν 10 μηνών. Τότε, ένας follower τη ρώτησε αν ο 10μηνών Λόκλαν είχε διαγνωστεί με το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Η 33χρονη μητέρα από την Τζόρτζια δήλωσε στο ABC: «Βλέπεις τη λέξη “σύνδρομο” και σκέφτεσαι “Θεέ μου, συμβαίνει κάτι στο μωρό μου;”. Πονάει;»

 Έτσι, η Σαμπλς άρχισε να ψάχνει στο Google, ενώ απευθύνθηκε και στον παιδίατρό της. Ο γιατρός της είπε ότι δεν είχε ξανακούσει αυτό το σύνδρομο, αλλά την παρέπεμψε σε παιδίατρο δερματολόγο στην Ατλάντα. Εκεί, ο Λόκλαν διαγνώστηκε με «σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται».

Τι είναι το σύνδρομο μαλλιών που δεν χτενίζονται

Πρόκειται για μια σπάνια γενετική διαταραχή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα «απείθαρχα» ξανθά μαλλιά, τα οποία στέκονται όρθια και είναι αδύνατο να μείνουν προς τα κάτω αν χτενιστούν. Συχνά εμφανίζεται σε παιδιά από 3 έως 12 ετών.

 «Όταν κοιτάζεις στο μικροσκόπιο, βλέπεις ότι οι τρίχες αντί για κυλινδρικό έχουν τριγωνικό σχήμα», εξήγησε στο ABC η δρ. Κάρολ Τσενγκ, παιδίατρος δερματολόγος. Οι επιστήμονες γνωρίζουν μόνο περίπου 100 τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη θεραπεία, αλλά συνήθως το «πρόβλημα» βελτιώνεται ή λύνεται, όταν ξεκινά η εφηβεία.

Τα μαλλιά του Λόκλαν μπερδεύονται εύκολα και είναι πολύ εύθραυστα, εξήγησε η Σαμπλς, που έπειτα από έρευνα κατάφερε να βρει στο Facebook ένα γκρουπ για αυτό το σύνδρομο, όπου τα μέλη του ανταλλάσσουν πληροφορίες για χτενίσματα και προϊόντα. Κάτι που, συμπληρώνει, τη βοήθησε πολύ.

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα