Αυτή η μαμά αναρωτιέται «Πώς τα προλαβαίνουν οι γονείς όλα» και εμείς ταυτιζόμαστε

Πώς καταφέρνουν οι γονείς να κάνουν όσα θέλουν μέσα στην ημέρα; Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουμε συχνά στον εαυτό μας – για να μην πω καθημερινά και με πεις υπερβολική.

Μία μαμά στο Reddit έρχεται να πει φωναχτά -ή έστω, γραπτά- αυτό που σκεφτόμαστε και οι γονείς της πλατφόρμας ταυτίστηκαν απόλυτα.

«Δεν καταλαβαίνω πως οι άλλοι γονείς τα κάνουν όλα. Νιώθω πως χάνω κάτι. Ο σύζυγός μου εργάζεται 40-45 ώρες την εβδομάδα και εγώ 35. Η κόρη μας που είναι δύο ετών πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και αγκομαχώ για να βγάλω αυτές τις 35 ώρες εβδομαδιαίως. Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και βασικά, νιώθω πως πνιγόμαστε ως οικογένεια από την έλλειψη χρόνου» έγραψε η u/Pasta_is_only_okay.

Στη συνέχεια, δημοσίευσε το αναλυτικό της πρόγραμμα αποδεικνύοντας πως δεν έχει καν χρόνο για εξωτερικές δουλειές ή χρόνο χαλάρωσης.

Αν έχεις παιδί σε νηπιακή ηλικία τότε σίγουρα θα καταλάβεις απόλυτα.

Το πρόγραμμά της

5:30 -08:00: «Ξύπνημα, πρωινό, μισή ώρα άσκησης κάθε δύο ημέρες και μετά ξεκινά ο μαραθώνιος του να ξυπνήσει το παιδί. Αγκαλιές, αλλαγή πάνας, πρωινό, ντύσιμο και στα 08:00 βγαίνει από το σπίτι».

08:00- 09:00: «Κανονικά η μέρα μου ξεκινά στις 08:30 και εγώ δεν έχω κάνει ακόμα ντους. Πλένομαι, βουρτσίζω τα δόντια μου, ντύνομαι και αν όλα πάνε καλά στις 09:00 είμαι στον υπολογιστή μου».

09:00 – 16:30: «Δουλεύω συνεχόμενα με ένα 20λεπτο διάλειμμα για φαγητό».

16:30 – 21:30: «Παίρνω το παιδί από τον παιδικό -40 λεπτά συνολικά-. Καθόμαστε μαζί για παιχνίδι, ετοιμάζω φαγητό, τρώμε, κάνουμε τα πιάτα, φτιάχνω το αυριανό φαγητό για τον παιδικό, μαζεύω κάπως την κουζίνα και βάζω πλυντήριο. Έχω ήδη βάλει τη μικρή για ύπνο».

21:30 -23:00: «Καθόμαστε στον καναπέ περίπου στις 21:30 και μέχρι να πούμε κάτι ή να κάνουμε ένα catch up με τους φίλους μας έχει πάει 23:00 και πάμε στο κρεβάτι. Και αύριο πρέπει να το ξανακάνουμε όλο αυτό».

Η ανταπόκριση από τους γονείς

Οι χρήστες ταυτίστηκαν και τη διαβεβαίωσαν πως «κανείς δεν λέει πως το να είσαι γονιός είναι εύκολο». Οι περισσότεροι χρήστες ανέφεραν πως το πρόγραμμά τους είναι εξίσου φορτωμένο και όσο το παιδί μεγαλώνει θα είναι πιο εύκολο.

Μία μέρα τη φορά

Η αλήθεια είναι πως μπορεί όλο αυτό να έγινε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως ταυτιστήκαμε. Ως γονείς τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα καθημερινά και στο τέλος της ημέρας νιώθουμε πως κάναμε τα μισά μόνο από όσα έπρεπε, ή θέλαμε.

Όμως, η μόνη συμβουλή που φαίνεται πως λειτουργεί είναι «Μία μέρα τη φορά». Εστίασε στα πράγματα που πρέπει να γίνουν σήμερα και μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα.

 

Photo by Daniel Cheung from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα