Αν πιστεύεις πως δεν είσαι καλή στο παιχνίδι με το παιδί, σου εγγυώμαι πως κάνεις λάθος

Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι. Εκτός του ότι είναι διασκεδαστικό, τα βοηθά να μάθουν αλλά και να αναπτυχθούν.

Μάλιστα, η εκμάθηση μέσα από παιχνίδι είναι ευρέως γνωστό πως βοηθά περισσότερο το παιδί να μάθει και να αφομοιώσει τη γνώση. Βέβαια, στα λόγια είναι πιο εύκολα όλα γιατί πολλές μητέρες δεν έχουν τον χρόνο να παίζουν καθημερινά με το παιδί.

Επιπλέον, όσο κι αν θέλουμε, πολλές φορές απλά δεν έχουμε τη φαντασία να υποδυόμαστε τον σκύλο, τον υπερήρωα και οτιδήποτε άλλο.

Όμως, ακόμα κι αν πιστεύεις πως δεν είσαι καλή στο pretend play, να είσαι σίγουρη πως το παιδί το απολαμβάνει γιατί έχει την προσοχή σου και κάνετε κάτι μαζί.

Δεν χρειάζεται καν να ξοδέψεις πολλά χρήματα γιατί τα περισσότερα παιδικά παιχνίδια που ενισχύουν τη φαντασία όπως οι κούκλες, τα στρατιωτάκια, τα κουζινικά, τα τουβλάκια, ακόμα και οι χάρτινες κούτες, είναι κάτι που έχει πολύ μικρό κόστος αλλά πολύ μεγάλα οφέλη.

Αυτό που μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά που το μικρό σου θα σου πει να παίξετε με τις κούκλες του και τα πλαστικά ζωάκια μινιατούρες του είναι να το αφήσεις να πάρει εκείνο τα ηνία.

Εσύ απλά ακολούθησε το δικό του παράδειγμα. Άφησέ το να φτιάξει τη βάση της ιστορίας, το σκηνικό και εσύ ακολούθησε και προετοιμάσου να εντυπωσιαστείς από τη φαντασία του.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα