4 τρόποι το πρωινό ξύπνημα του παιδιού να γίνει πιο εύκολο

Την άνοιξη τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο εύκολα, όμως τον χειμώνα είναι μία σωστή πρόκληση να ξυπνήσεις το παιδί όταν ανοίγεις το παράθυρο και είναι σχεδόν σκοτάδι έξω. Πώς μπορείς λοιπόν να το κάνεις να ξυπνάει πιο εύκολα;

Το φυσικό φως

Όπως είπαμε, τον χειμώνα είναι ελάχιστο, όμως το πρωί που θα ξυπνήσεις το μικρό σου άνοιξε τις κουρτίνες ώστε το φυσικό φως να «μπει» στον χώρο. Επιπλέον, πριν κοιμηθεί το βράδυ απομάκρυνε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από το δωμάτιό του. Αν το πρωί είναι πολύ σκοτεινά, τότε άναψε ένα απαλό φως.

Η σημασία της ρουτίνας

Όπως κάθε γονέας γνωρίζει, η σημασία της ρουτίνας είναι πολύ σημαντική. Έτσι και εδώ, φρόντισε να τηρείς την ώρα που πρέπει να πηγαίνει για ύπνο καθημερινά αλλά και την ώρα που ξυπνά.

Να κοιμάται καλά

Στην πραγματικότητα, ο πιο απλός τρόπος να ξυπνά εύκολα το πρωί είναι να έχει κοιμηθεί αρκετές ώρες. Αυτό έρχεται να συμπληρωθεί με το παραπάνω. Τήρησε μία ώρα κάθε βράδυ που το παιδί πρέπει να πάει για ύπνο και προσπάθησε οι αποκλίσεις να είναι πολύ μικρές. Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται καλά καθώς το σώμα αλλά και ο εγκέφαλός τους ακόμα αναπτύσσεται και ο βραδινός ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Να έχεις κατανόηση

Όπως κάθε ημέρα για σένα δεν είναι ίδια, έτσι δεν είναι και για το παιδί. Τη μία ημέρα θα ξυπνήσει πιο εύκολα και την άλλη δεν θα θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Σε όλους μας συμβαίνει και είναι απολύτως λογικό. Μουσική αλλά και φυσικό φως είναι τα δύο «μυστικά όπλα» σου ώστε να ξυπνήσει πιο εύκολα.

 

Photo by Annie Spratt from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα