Απλοί τρόποι ώστε να ανανεώσεις το σπίτι σου για τη νέα χρονιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία∙ όλοι χρειαζόμαστε μία ανανέωση το 2022.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το σπίτι μας, τον χώρο που περάσαμε τον περισσότερο χρόνο μας την προηγούμενη χρονιά.

Άφησε το φως να μπει

Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχει στη ψυχολογία το φυσικό φως. Άνοιξε από το πρωί τα παντζούρια ώστε να αφήσεις το φως να «λούσει» το σπίτι και θα δεις πως η ψυχολογία σου θα αλλάξει σημαντικά και θα σε γεμίσει αισιοδοξία.

Αν δεν έχεις πολλά παράθυρα στο σπίτι σου, μπορείς να τοποθετήσεις καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρα, ώστε να αντανακλά το φως στον χώρο.

Το άρωμα στον χώρο

Επένδυσε σε αιθέρια έλαια και αρωματικά χώρου. Επέλεξε μία μυρωδιά που λατρεύεις ή που έχεις συνδυάσει με μία χαρούμενη ανάμνηση και θα δεις πως κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι, η διάθεσή σου θα φτιάχνει.

Επιπλέον, κάποια αιθέρια έλαια έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες όπως η λεβάντα, οπότε είναι win-win η κατάσταση.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου

Εκτός του ότι τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, είναι ένας τρόπος να αλλάξεις κατά πολύ το vibe του σπιτιού σου. Θα ανανεώσουν τον χώρο σου αλλά και τη διάθεσή σου καθώς θα έχεις φέρει κατά κάποιο τρόπο τη φύση στο σπίτι σου.

30’ καθάρισμα αρκούν

Μία μικρή ΄τελετουργία΄ ενός μισάωρου που όμως «θα σου λύσει τα χέρια». Ονομάζεται dirty 30 και είναι αυτό ακριβώς που λέει ο όρος. Βάλε το timer στα 30’ και μέσα σε αυτό το διάστημα τακτοποίησε τα πάντα στον χώρο. Θα δεις πως μόλις 30’ την ημέρα είναι αρκετά.

 

Photo by NeONBRAND from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα