2 υποσχέσεις για τη νέα χρονιά που πρέπει να τηρήσεις με τον σύντροφό σου

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του 2022 όλοι μας έχουμε γεμίσει ελπίδες και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά.

Κάνουμε τις λίστες με τους στόχους και τις υποσχέσεις που θέλουμε να τηρήσουμε φέτος και τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε. Συμπεριλαμβάνοντας τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε όσον αφορά τα επαγγελματικά μας ή που αφορούν τα παιδιά μας, συχνά ξεχνάμε πως πρέπει να περνάμε χρόνο και με τον σύντροφό μας.

Οι χαρούμενες και υγιείς σχέσεις δεν συμβαίνουν από μόνες τους. Όπως άλλωστε, θα σου πει όποιος έχει μία μακροχρόνια σχέση, χρειάζεται καθημερινή δουλειά.

Το να κάνεις κάποια New Year’s Resolutions με τον σύντροφό σου, θα δεις πως θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά του και μαζί θα κάνετε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι αγκαλιές και τα χάδια

Ο συγγραφέας και ψυχολόγος, Dr Gary Lewandrowski, αναφέρει πως ανάμεσα στις υποσχέσεις για τη νέα χρονιά, είναι και το να «αγγίζεστε περισσότερο». Το να αγκαλιάζεστε έχει πολλαπλά οφέλη και για τους δυο σας. Σας φέρνει πιο κοντά, σας ηρεμεί και αυτός ο βαθμός οικειότητας είναι πολύ σημαντικός για τα ζευγάρια καθώς νιώθουν την έννοια της τρυφερότητας και της συντροφικότητας.

Η άσκηση

Μπορεί οι fitness στόχοι είναι στην κορυφή της λίστας των περισσότερων κάθε αρχή νέου έτους, όμως είναι εξίσου ωφέλιμο να τους συμπεριλάβεις ως μία κοινή δραστηριότητα. Επιλέξτε μαζί μία μορφή άσκησης που σας αρέσει και ξεκινήστε μαζί τις προπονήσεις.

Μπορεί να είναι από τρέξιμο και ποδήλατο, έως kick boxing και pilates. Επιπλέον, όταν γυμνάζεστε μαζί, ο ένας θα παροτρύνει τον άλλον και έτσι μειώνεις τις πιθανότητες να χάσεις τη γυμναστική επειδή θες να κάτσεις στον καναπέ σου. Εκτός του ότι θα ωφελήσει τη σχέση σας γιατί θα περνάτε χρόνο μαζί, θα βελτιώσει και τη γενικότερη υγεία σας.

«Οι περισσότερες υποσχέσεις για τη νέα χρονιά αφορούν την εικόνα μας και τη δίαιτά μας ως έναν τρόπο να δείχνουμε πιο ‘ωραίοι’. Όμως, δεν ξέρουμε πραγματικά τι θέλει ο/η σύντροφός μας από εμάς και το πιο πιθανό είναι πως δεν βλέπει το σώμα μας με το ίδιο κριτικό μάτι που το βλέπουμε εμείς. Οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν πως οι άνδρες τις θέλουν πιο αδύνατες, ενώ οι άνδρες πιστεύουν πως πρέπει να είναι πιο μυώδεις. Έτσι, γινόμαστε πολύ κριτικοί και απαιτητικοί από τον εαυτό μας», εξηγεί ο Dr Gary Lewandrowski.

«Αντί να εστιάζεις στην απώλεια βάρους ή το χτίσιμο μυϊκής μάζας, καλύτερα να επικεντρωθείς στο να είσαι υγιής και χωρίς τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής».

 

Photo by Mariano Nocetti from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα