Το αμφιλεγόμενο hack μίας μητέρας ώστε να μάθει την έννοια της οικονομίας στο παιδί της

Σίγουρα έχεις σκεφτεί και εσύ πως τα «σημερινά παιδιά δεν γνωρίζουν την έννοια της οικονομίας». Ίσως το σκέφτεσαι και ως γονιός.

Κάπως έτσι το σκέφτηκε και μία μητέρα στο TikTok και έχει βάλει σκοπό να μάθει στον 7χρονο γιο της τι σημαίνει οικονομική υπευθυνότητα.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και διαβάσει διάφορους τρόπους ώστε να μάθεις στο παιδί να έχει μία σωστή σχέση με τα χρήματα, όμως αυτή η μητέρα έχει σίγουρα το πιο αμφιλεγόμενο tip.

«Βάζω στον γιο μου να κάνει απλές δουλειές. Για κάθε δουλειά παίρνει 1 δολάριο. Στο τέλος του μήνα ένα μικρό ποσό το βάζει στην άκρη για τους λογαριασμούς».

Στη συνέχεια εξήγησε πως στο τέλος του μήνα έχει δύο κουμπαράδες. Ο ένας έχει τα χρήματα που μπορεί να ξοδέψει και ο άλλος ένα ΄μερίδιο’ για τους λογαριασμούς όπως το ίντερνετ, ο ηλεκτρισμός και το νοίκι.

Η ίδια αναφέρει πως με αυτόν τον τρόπο το παιδί μαθαίνει να διαχειρίζεται τα χρήματα και όταν μεγαλώσει και ξεκινήσει δουλειά θα γνωρίζει ήδη πως να γίνει ένας οικονομικά υπεύθυνος ενήλικας.

Τέλος, εξήγησε πως τα χρήματα που παίρνει από εκείνον τα προσθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για εκείνον.

@craftedandcozyThis has worked wonders in my household….hope it works for you! 💓 #parentsoftiktok #parentinghack #mamatiktok #fyp #mamatiktok #tiktokmom

♬ Aesthetic Girl – Yusei

 

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα