Συμβουλές από μία self- esteem coach ώστε νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά τον τοκετό - 4moms

Συμβουλές από μία self- esteem coach ώστε νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά τον τοκετό

Οι νέες μανούλες τείνουν να «μπαίνουν στον ρόλο της μητρότητας» με πολλές προσδοκίες σχετικά με την καθημερινότητά τους. Ενώ υπάρχουν πολλά που σε κάνουν χαρούμενη, υπάρχουν και μερικά απλά πράγματα της καθημερινότητας που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις αβοήθητη και πως δεν τα καταφέρνεις όσο καλά θέλεις, με αποτέλεσμα η αυτοπεποίθησή σου να δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα.

Η Jackie Terriblle είναι coach αυτοπεποίθησης και μητέρα και μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ‘το δεις αλλιώς’.

Μίλησε στον εαυτό σου όπως θα μίλαγες σε μία φίλη σου

Συχνά, τείνουμε να είμαστε πολύ επικριτικοί όσον αφορά εμάς. Έτσι, δοκίμασε να δεις τα πράγματα από μία πιο αντικειμενική οπτική και πες στον εαυτό σου αυτά που θα έλεγες σε μία φίλη σου. Η αρνητικότητα με την οποία πολλές φορές σε σένα, δεν ωφελεί σε τίποτα, παρά μόνο να μειώσει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθησή σου.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Άφησε τις συγκρίσεις στην άκρη. Ειδικά για τις νέες μανούλες, το ατελείωτο σκρόλινγκ στα κοινωνικά δίκτυα ή οι συζητήσεις με άλλες μαμάδες, μπορεί να είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Να θυμάσαι πως οι αψεγάδιαστες φωτογραφίες αποτυπώνουν μόλις μία στιγμή από την ημέρα, ενώ ο καθένας μοιράζεται καλές ιστορίες της ημέρας του.

Αποδέξου το σώμα σου

Σίγουρα θα έχεις δει αλλαγές στο σώμα σου μετά τον τοκετό. Μην βιαστείς να επιστρέψεις στην πρότερη κατάστασή σου. Αντίθετα, πάρε τον χρόνο σου και αποδέξου το σώμα σου. Όταν νιώσεις έτοιμη θα αρχίσεις να φτιάχνεις τη διατροφή σου αλλά και να εντάξεις τη γυμναστική ξανά στη ζωή σου.

Δοκίμασε κάτι νέο

Δοκίμασε ένα νέο κούρεμα, μία νέα συνήθεια, ή απλά ένα νέο χόμπι. Μικρές πρακτικές που μπορεί να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή σου και να νιώσεις πιο όμορφα με τον εαυτό σου.

 

Photo by Parker Johnson from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα