Σταματήστε να με ρωτάτε «πότε θα κάνω ένα κορίτσι»

Το δεύτερο αγόρι μου γεννήθηκε τον Απρίλιο και πριν ακόμα κλείσει τους πρώτους δύο μήνες, άκουγα τη φράση «Τώρα ήρθε η ώρα να πάτε για το κορίτσι».

Είναι γεγονός πως είμαι η μόνη κοπέλα στο σπίτι- ακόμα και ο σκύλος μας είναι αρσενικό. Όμως, είμαι απολύτως χαρούμενη με την οικογένειά μας και δεν θέλω τρίτο παιδί. Και πραγματικά, πώς θα αλλάξει τη ζωή μου να υπάρχει ένα κορίτσι στο σπίτι; Θα έχει διαφορά; Ποιος είπε πως οι γιοι μου δεν θα ασχοληθούν με θέματα που η κοινωνία έχει αποφασίσει πως αφορούν τα κορίτσια, όπως η μαγειρική.

Όταν ήμουν μικρή ήθελα πολύ να έχω δύο κορίτσια. Όμως, αυτό προέκυπτε από τη δική μου παιδική ηλικία και τη στενή επαφή που έχω με την αδελφή μου. Όταν μάθαμε πως το πρώτο μας παιδί θα είναι αγόρι, υπήρξε μία στιγμή που έβλεπα αυτό το όνειρο να ξεμακραίνει.

Όμως, όταν άφησα πίσω μου όλα τα στερεότυπα που έχουμε όλοι μας «φορτωθεί», αποφάσισα πως ήθελα δυο υγιέστατα παιδιά και αυτά απέκτησα. Ο δεσμός που θα έχουν ως αδέλφια δεν έχει να κάνει με το φύλο τους, αλλά με τη δυναμική της οικογένειας και το πόσο δεμένοι είμαστε όλοι μας.

Όσο για τα παιχνίδια τους και τα ενδιαφέροντά τους; Μπορούν να μάθουν μόνα τους αν θέλουν να παίξουν με μπάλα, με κούκλες, με σπίτια, ή και με όλα αυτά. Θέλω να είναι χαρούμενα χωρίς να τους επιβάλλω στα κοινωνικά, έμφυλα στερεότυπα. Άλλωστε, και εγώ ως παιδί έπαιζα με όπλα, με στρατιωτάκια και με κοσμήματα.

Ας αποφασίσουμε λοιπόν να σταματήσουμε να ρωτάμε τους γονείς γενικά για το πότε σκοπεύουν να αποκτήσουν κι άλλο παιδί. Ειδικά, αν δεν έχουν περάσει καν δύο μήνες από τη γέννα!

 

Photo by Kevin Gent from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα