Τι γίνεται όταν μόνο ο ένας θέλει κι άλλο παιδί;

Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση όταν ο ένας από τους δύο θέλει κι άλλο παιδί, ενώ ο άλλος όχι. Παρά τα ξενύχτια, την εξόντωση και τα κλάματα, ο ένας από τους δύο μπορεί να εκφράσει την επιθυμία για ένα ακόμα παιδί. Τι γίνεται λοιπόν όταν ο άλλος δηλώνει πως δεν θέλει άλλο;

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως εσύ είσαι έτοιμη για ένα ακόμη και ο σύντροφός σου δηλώνει αντίθετος. Πώς να χειριστείς μία τέτοια κατάσταση;

Η επικοινωνία

Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να έχουν μία ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Αρχικά, βρες την κατάλληλη στιγμή για μία ανοιχτή συζήτηση.

Κάποια στιγμή που θα είστε χαλαροί και όχι όταν θα έχετε να προλάβετε deadlines. Όταν ξεκινήσει η κουβέντα προσπάθησε να χρησιμοποιείς τη λέξη «Νιώθω» ή «Αισθάνομαι», ώστε να μειώσεις την πιθανότητα εκείνος να νιώσει αμυντικά.

Κατανόησε τους λόγους

Μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους δεν θέλει ένα ακόμα παιδί. Προσπάθησε να ακούσεις τους λόγους του με ανοιχτό μυαλό και διάθεση. Μην μπεις σε αμυντική στάση, αλλά άφησέ τον να σου ανοιχτεί και να σου εξηγήσεις ακριβώς τους λόγους που είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η υπομονή

Σε μερικές περιπτώσεις ίσως ο ένας από τους δύο αλλάξει γνώμη. Έτσι, μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις. Μην υποθέτεις αυτόματα πως το «όχι τώρα» σημαίνει «ποτέ».

Εκτίμησε το τώρα

Αντί να εστιάζεις στην άρνησή του και τους προβληματισμούς του και να έχεις μία επιθετική στάση, προσπάθησε να βρεις τη θετική πλευρά. Αυτή είναι πως νιώθει απολύτως ok στη ζωή σας όπως είναι τώρα και δεν θέλει να αλλάξει. Περάστε χρόνο μαζί και απολαύστε τις στιγμές με το παιδί ‘ρουφώντας’ κάθε στιγμή που έχετε μαζί του.

Πότε να φύγεις

Η απόφαση να λήξεις μία σχέση δεν είναι ποτέ εύκολη. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να αξιολογήσεις αν η επιθυμία σου για μία μεγάλη οικογένεια συμβάλλει στην ευτυχία σου. Αν πιστεύεις πως θα έχεις πικρία στο πρόσωπό του που δεν αποκτήσατε κι άλλο παιδί, τότε ίσως είναι η ώρα να χωρίσεις.

Αν δεν είσαι διατεθειμένη να το διαπραγματευτείς, τότε καλύτερα να σκεφτείς το επόμενο βήμα σου. Αν από την άλλη, είσαι ευτυχισμένη με την καθημερινότητά σου και δεν πιστεύεις πως συμβιβάζεσαι, τότε ίσως μπορείτε να επιστρέψετε στο θέμα μετά από καιρό.

 

Photo by Justin Groep from Unsplash 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα