Οι άνθρωποι που κάνουν καλό στην υγεία σου, σύμφωνα με την επιστήμη

H επιστήμη εξηγεί ότι οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα χρειαζόμαστε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπούν και ενδιαφέρονται για εμάς. Όσο πιο ποιοτικές είναι οι σχέσεις αυτές τόσο πιο θετικό είναι το αντίκτυπο στην υγεία μας!

Με τη συνεργασία της Κατερίνας Θεοδωρίδου, ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας, θα δούμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μας κάνουν καλό και πως εξηγείται η θετική τους επιρροή στην υγεία μας. 

Οι καλοί φίλοι

Τι λένε οι έρευνες:

Οι δυνατές και ποιοτικές φιλίες μπορεί να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά 50% σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard. Πιο συγκεκριμένα οι επικεφαλής της έρευνας τονίζουν ότι τα άτομα που δεν έχουν φίλους έχουν μια επιβάρυνση στην υγεία τους όσο αν κάπνιζαν 15 τσιγάρα την ημέρα! Αυστραλιανή έρευνα από την άλλη αποκαλύπτει ότι οι ηλικιωμένοι που έχουν αρκετούς φίλους έχουν 22% μικρότερο ποσοστό να πεθάνουν από εκείνους με λιγότερους φίλους.  Οι φιλικές επαφές ενδέχεται να χαμηλώνουν την πίεση, να βελτιώνουν τον καρδιακό ρυθμό και να κρατούν χαμηλά ακόμα και τα επίπεδα της χοληστερόλης σύμφωνα με τους ερευνητές του Humboldt State University. Αποτέλεσμα; Τα άτομα με υποστηρικτικούς φίλους έχουν λιγότερα καρδιαγγειακά προβλήματα αλλά και πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες ακόμα και να κρυολογήσουν!

Διάβασε πως εξηγείται στο bestofyou.gr
4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα