Τα οφέλη της κολύμβησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - 4moms

Τα οφέλη της κολύμβησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το κολύμπι είναι μία μορφή άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα, ενδυναμώνει τους μύες και παράλληλα αυξάνει και την αντοχή (cardio).

Έτσι, η περίοδος της εγκυμοσύνης, δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντίθετα, συνίσταται σε πολλές περιπτώσεις καθώς κρατά την έγκυο σε μία καλή φυσική κατάσταση και έχει πολλά οφέλη και για το έμβρυο.

Θα σου απαριθμήσουμε μόλις πέντε (από τους πολλούς λόγους) να κολυμπάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η άνωση

Το να είσαι στο νερό σε κάνει να νιώθεις «ελαφριά» και ξεκουράζεις το σώμα σου καθώς το βάρος φεύγει από τους ώμους και τη μέση σου. Επιπλέον, συνίσταται για όσες γυναίκες υποφέρουν από προβλήματα στη μέση τους.

Η άσκηση

Το κολύμπι είναι μία χαμηλής έντασης άσκησης που όμως είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Αν πιστεύεις πως η ισορροπία σου λόγω της εγκυμοσύνης δεν είναι καλή, αυτό το στο νερό εξαφανίζεται. Επιπλέον, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε δροσίζει.

Η καλή φυσική κατάσταση

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το κολύμπι είναι μία πολύ καλή μορφή άσκησης, ενώ έχει αναφερθεί πως βοηθά και στον βραδινό ύπνο.

Ο τοκετός

Μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Iowa ανέφερε πως η αερόβια άσκηση κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του τοκετού αλλά και την πιθανότητα επιπλοκών. Το κολύμπι λοιπόν, είναι από τις ασφαλέστερες cardio ασκήσεις που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η επιστροφή

Μετά τον τοκετό, η κολύμβηση γυμνάζει ταυτόχρονα όλες τις μυϊκές ομάδες και έτσι, το σώμα σου θα «επιστρέψει» στην πρότερη κατάσταση πολύ πιο γρήγορα.

Όμως…

Φυσικά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να πάρεις το ok του γιατρού σου για οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Επιπλέον, πρέπει να ακούς το σώμα σου και τις ανάγκες του. Αν νιώθεις πως κουράζεσαι ή εξαντλείσαι, σταμάτα τη γυμναστική και χαμήλωσε τους ρυθμούς σου.

 

Photo by Jeremy Bishop from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα