Το απρόσμενο όφελος που έχει το μωρό από το πιπίλισμα του αντίχειρα - 4moms

Το απρόσμενο όφελος που έχει το μωρό από το πιπίλισμα του αντίχειρα

Μεγάλο ποσοστό των μωρών έχει τη συνήθεια να πιπιλάει τον αντίχειρά του. Αυτό όμως ενοχλεί τις μαμάδες, οι οποίες κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν, αφού τα χέρια έχουν πολλά μικρόβια. Επομένως, όχι μόνο τα μικρόβια μπαίνουν ανενόχλητα στο στόμα του μικρού σας αλλά αυτή η ”κακιά” συνήθεια δεν βοηθάει πολύ στη σωστή δημιουργία και ανάπτυξη των δοντιών.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία για το U.S. journal Pediatrics σε 1000 παιδιά, ανατρέπει τα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για το πιπίλισμα του αντίχειρα και δίνει έναν πολύ καλό λόγο για να μην γίνετε έξαλλες την επόμενη φορά που θα δείτε το μωρό σας να το κάνει. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το πιπίλισμα του αντίχειρα αποτρέπει τον οργανισμό από το να είναι αλλεργικός σε πολλά πράγματα. Η θεωρία στηρίζεται στο γεγονός ότι τα μικρόβια που έρχονται σε επαφή με το στόμα κατά τη διάρκεια του πιπιλίσματος ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν το κάνουν τόσο ευάλωτο στο μέλλον.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνετε το παιδί να το κάνει συνεχώς, απλά δεν χρειάζεται να γίνεστε υπερβολικές όταν αντιλαμβάνεστε ότι συμβαίνει. Εξάλλου είναι γεγονός ότι η πίεση έχει αντίδραση και πιθανότατα το αντίθετο αποτέλεσμα!

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα