5 πράγματα να κάνεις όσο θηλάζεις (ώστε να αφήσεις στην άκρη το κινητό) - 4moms

5 πράγματα να κάνεις όσο θηλάζεις (ώστε να αφήσεις στην άκρη το κινητό)

Το doomscrolling είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για τις νέες μητέρες που θηλάζουν.

Η ιστορία είναι γνωστή: Το μωρό σου θηλάζει και εσύ παίρνεις το κινητό ανά χείρας και τσεκάρεις τα νέα της ημέρας αλλά και το feed σου στα κοινωνικά δίκτυα. Έχεις δει τι κάνει η παλιά σου συμμαθήτρια, βρήκες εύκολες συνταγές που γίνονται σε 5’ και έχεις δει φωτογραφίες που είχες βγάλει σε διακοπές σου το 2010.

Τι άλλο μένει να κάνεις όσο θηλάζεις; Σου έχω πέντε προτάσεις ώστε να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου.

Διάβασμα

Μπορείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου βιβλίο και να αγοράσεις και μία βάση ώστε να το στηρίζεις. Για κάτι περισσότερο άνετο, υπάρχει πάντα η λύση του Kindle και των e-books.

Πλέξιμο και ζωγραφική

Το πλέξιμο ήταν trend πριν μερικά χρόνια και φαίνεται πως θα επανέλθει. Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις κάτι απλό στην αρχή και μετά να ‘ανεβαίνεις level’. Επίσης, υπάρχουν βιβλία anti-stress ζωγραφικής που θα σε χαλαρώσουν και θα περάσει η ώρα πιο γρήγορα.

Ημερολόγιο

Μπορείς να γράψεις για την ημέρα σου, να γράψεις σκόρπιες σκέψεις και γενικά ό,τι σε εκφράζει. Αποτύπωσε τα συναισθήματά σου σε χαρτί ώστε να εκφραστείς, ακόμα και να τα έχεις σε μερικά χρόνια ως ενθύμιο μίας εποχής.

Άκουσε ένα Podcast

Τα podcast έχουν αρχίσει και κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Οπότε, είναι η ευκαιρία να ανακαλύψεις το podcast με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει και να το απολαύσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα audiobooks, ή αν νιώθεις τολμηρή, μπορείς να μάθεις και μία ξένη γλώσσα.

Οnline αγορές

Εντάξει, ξέρω πως σου είπα να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου, όμως για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν και δουλειές που πρέπει να γίνουν. Είναι ο χρόνος να απαντήσεις στα mail της δουλειάς, να κάνεις τα ψώνια της εβδομάδας από το σούπερ μάρκετ αλλά και αγορές για το μικρό σου. Όσο το μωρό σου θηλάζει, έχεις τον χρόνο να κάνεις όλα αυτά που είχες αφήσει πίσω.

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα