Πόσο σύντομα μπορώ να ταξιδέψω με το αεροπλάνο μετά τον τοκετό;

Η πανδημία πήγε τα ταξίδια μας πολύ πίσω.

Οι πτήσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν λείψει σε πολλούς από εμάς και αν αναρωτιέσαι πόσο σύντομα μπορείς να μπεις σε αεροπλάνο μετά τον τοκετό, σου έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Η σωστή απάντηση δεν υπάρχει

Στην πραγματικότητα, εξαρτάται από το πως νιώθεις εσύ. Αν νιώθεις έτοιμη να μπεις σε αεροπλάνο και να καθίσεις για πολλές ώρες, τότε είσαι έτοιμη.

Μπορεί να νιώθεις έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό, ή μετά από δύο χρόνια. Κάποιες νέες μανούλες θέλουν περισσότερο χρόνο να βρουν ξανά «τα πατήματά τους» μετά τον τοκετό.

Φυσικά, η απόφασή σου εξαρτάται άμεσα και με το τι θα κάνεις με το μωρό. Αν θα ταξιδέψετε μαζί ή όχι.

Η επίσκεψη στον γυναικολόγο

Όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και εδώ χρειάζεται να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου και να πάρεις το δικό του ok. Συστήνεται να μην ταξιδεύουν οι γυναίκες πριν κλείσουν δύο μήνες μετά τη γέννα κι αυτό γιατί αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κάποιου θρόμβου.

Τι ισχύει σε κάθε χώρα

Πριν κλείσεις εισιτήρια, τσέκαρε τι ισχύει για covid test σε κάθε χώρα. Κάποιες χώρες θέλουν και rapid test ή μοριακό, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, φρόντισε να έχεις μαζί σου αρκετές μάσκες και αντισηπτικά.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης

Αν η πτήση είναι πολλές ώρες, φρόντισε αν σηκώνεσαι συχνά να περπατάς. Φόρεσε άνετα ρούχα και να πίνεις πολύ νερό.

 

Photo by Jason Toevs from Pexels

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα