Οι γιατροί στη Βρετανία προειδοποιούν πως τον χειμώνα θα έχουμε έξαρση της γρίπης

Για έξαρση της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιών προειδοποιούν οι γιατροί στη Βρετανία. Όπως αναφέρουν, τα τεστ θα είναι σύμμαχοι των πολιτών, ενώ καλούν όσους νιώσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να απομονωθούν στο σπίτι τους ώστε να αποφευχθεί η διασπορά.

Τη αναφορά της βρετανικής Ακαδημίας Ιατρικών Επισημών υπογράφουν 39 γιατροί και προτρέπουν την Κυβέρνηση να προετοιμαστεί για έναν δύσκολο και γεμάτο προσκλήσεις χειμώνα.

Ο λόγος έξαρσης

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, κατά τη διάρκεια των lockdowns, οι πολίτες εκτέθηκαν ελάχιστα σε ιούς που κυκλοφορούν κάθε χειμώνα. Μάλιστα, ήδη από τις αρχές καλοκαιριού έχει παρατηρηθεί μία αύξηση των ιών του χειμώνα σε παιδιά που φτάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Ο συγγραφέας της αναφοράς, καθηγητής Azra Ghani από το Imperial College London, σημειώνει πως το μοντέλο τους προβλέπει μια καλοκαιρινή κορύφωση των μολύνσεων από την Covid-19 με «τοπικές εστίες στη διάρκεια του χειμώνα».

«Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε εντελώς ένα άλλο κύμα το χειμώνα», τονίζει.

«Ενώ περιμένουμε η κορύφωση των θανάτων να είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια μπορεί να δούμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται σε παρόμοια επίπεδα».

Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει διπλάσια επίπεδα γρίπης και ιών RSV σε σχέση με ένα κανονικό φθινόπωρο και χειμώνα, σημειώνει η αναφορά.

Υπό κανονικές συνθήκες, καταγράφονται 10.000 με 30.000 θάνατοι από την γρίπη τον χειμώνα και περίπου 20.000 παιδιά κάτω των 5 ετών εισάγονται στα νοσοκομεία κάθε χρόνο με τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV}, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μια λοίμωξη των πνευμόνων που ονομάζεται βρογχιολίτιδα.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα