Τι είναι η «Mom Cave» και γιατί χρειάζεσαι και εσύ μία - 4moms

Τι είναι η «Mom Cave» και γιατί χρειάζεσαι και εσύ μία

Ο όρος man cave υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Αφορά τα δωμάτια του σπιτιού που διαμορφώνονται κατάλληλα ώστε ένας άντρας να έχει οτιδήποτε χρειάζεται.

Μπορεί μία man cave να έχει μία μεγάλη οθόνη, μπιλιάρδο, κάβα ποτών και όλα αυτά που αρέσουν στον καθένα.

Ο όρος mom cave όμως, είναι κάτι νέο, αλλά εξίσου χρήσιμο.

Πώς να διαμορφώσεις τη δική σου mom cave

Αρχικά, ένα δωμάτιο του σπιτιού που δεν χρησιμοποιείται είναι το τέλειο μέρος.

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Μπορείς να το διακοσμήσεις όπως επιθυμείς εσύ.

Μπορείς να βάλεις εκεί τον υπολογιστή σου ώστε να είναι το γραφείο σου, ή απλά ένας χώρος που είναι το δικό σου safe space όταν θες να κάνεις τη γυμναστική σου, ή να ακούσεις μουσική.

Μην βάλεις τίποτα παιδικό μέσα και φρόντισε να είναι ένας χώρος που θα περνάς μόνο εσύ χρόνο. Ειδάλλως, χάνει κάπως και το νόημά του.

Ο χρόνος που θα περνάς σε αυτή

Φυσικά, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις μέσα στο δικό σου δωμάτιο. Να το οργανώσεις όπως θες και αν επιθυμείς να βάλεις και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο τον χρόνο – να το κάνεις.

Τι γίνεται όμως με τον χρόνο; Οι μαμάδες έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους μέσα στην ημέρα και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε καλά.

Αν δεν δουλεύεις εκεί, τότε μπορείς να ορίσεις ένα μισάωρο αφότου κοιμηθεί το παιδί, ή λίγο πριν κοιμηθείς εσύ, να περνάς χρόνο εκεί. Σε ένα ολόδικό σου μέρος που θα κάνεις ό,τι θέλεις.

Μπορεί να είναι ολιγόλεπτος διαλογισμός, μπορεί να είναι λίγο διάβασμα, ή μπορεί απλά να οργανώνεις τα ντουλάπια. Ο κύριος στόχος είναι να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί και ό,τι σε αποφορτίζει.

Photo by Chevonne Dixon

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα