Είσαι single μαμά; Αυτά τα 3 hacks θα σου γλυτώσουν χρόνο και χρήμα

Μία ειδική κατηγορία γονέων είναι οι single γονείς. Καθημερινά «τρέχουν» για όλα και παράλληλα δουλεύουν. Ρωτήσαμε αρκετούς single γονείς και καταλήξαμε σε 3 hacks που σου γλυτώνουν καθημερινά χρόνο και χρήμα. Και το καλύτερο; Μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα σπίτια, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης.

Απέφυγε το σούπερ μάρκετ με τα παιδιά

Το να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ με το μικρό σου είναι ένας σωστός άθλος. Εκτός του ότι θα θέλει να αγοράσει όλα αυτά που δεν πρέπει να φάει -όπως γλυκά, παγωτά, μπισκότα-, είναι σίγουρο πως θα καταλήξεις να ξοδεύεις πολλή ώρα στους διαδρόμους προσπαθώντας να του εξηγήσεις. Κάπου εκεί, ίσως μπει στο μιξ και ένα tantrum.

Επιπλέον, είναι μαθηματικά βέβαιο πως ακόμα κι αν δεν «φας τον χρόνο σου» στους διαδρόμους, αποκλείεται να παραμείνεις πιστά στη λίστα σου. Εδώ δυσκολευόμαστε όταν πάμε μόνες να μην πάρουμε κι άλλα πράγματα…σκέψου να έχεις ένα παιδί μαζί.

Κουπόνια και εκπτώσεις

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και είναι η ευκαιρία σου να κάνεις τα ψώνια που ήθελες. Ρίξε μία ματιά στα online καταστήματα και εκμεταλλεύσου προσφορές ή κουπόνια.

Βάλε την τεχνολογία στην καθημερινότητά σου

Ο πιο απλός τρόπος να θυμάσαι όλα όσα πρέπει να γίνουν είναι το κινητό σου! Κατέβασε σχετικά apps, βάλε υπενθυμίσεις και σημείωσε στο ημερολόγιο γενέθλια και δουλειές που πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις ένα αρχείο που θα περιλαμβάνει αναλυτικά τις όποιες αλλεργίες, αλλά και όσα χρειάζεσαι για κάποια δημόσια υπηρεσία/έγγραφο/πιστοποιητικό κλπ.

Ο καλύτερος τρόπος να γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο είναι να κάνεις τα πάντα από το κινητό σου. Να βλέπεις το μωρό όταν κοιμάται το βράδυ, να οργανώνεις τη λίστα με τα ψώνια, να προγραμματίζεις τα tasks που πρέπει να γίνουν κλπ.

 

Photo by Mathilde Langevin from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα