Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση

Τα σχολεία στην Αττική θα είναι κλειστά και αύριο Τετάρτη (25/1) και όπως ανακοινώθηκε δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε πολλά προβλήματα στο Λεκανοπέδιο. Οι χιονοπτώσεις σταμάτησαν, ωστόσο επικρατεί παγετός.

Είχε προηγηθεί η απόφαση για αργία και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη τόσο στον Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό Τομέα. Την απόφαση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική έλαβε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Η ανακοίνωση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της για τα κλειστά σχολεία επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη μετά:

Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών  για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.
Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα , σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Παράλληλα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και διαβούλευση με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, αποφάσισε να παρατείνει και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Αττικής, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονέων που επρόκειτο να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα