Φαγητό και νέοι γονείς: Το take out μπορεί να «εκτοξεύσει» το οικογενειακό budget

Έχεις προετοιμαστεί για τα πάντα ώστε να έρθει το μωρό σου στον κόσμο.

Το σπίτι είναι έτοιμο, οι αγορές έχουν γίνει και εσύ νιώθεις πανέτοιμη. Αυτό που σίγουρα δεν σκέφτηκες; Τι θα τρως με τον σύντροφό σου τον πρώτο καιρό με το μωρό.

Είναι μία μεγάλη αλήθεια που δυστυχώς δεν έχει όση προσοχή της αξίζει.

Οι εξοντωτικές νύχτες, τα συχνό τάισμα και ο περιορισμένος χρόνος, έχουν ως συνέπεια να επιλέγεις τη γρήγορη λύση. Αυτή που θα έρθει σε μισή ώρα στην πόρτα σου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτε παραπάνω από το να επιλέξεις τι θέλεις να φας.

Αυτό όμως μπορεί να εκτινάξει στα ύψη το οικογενειακό budget. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Γρήγορα φαγητά

Μπορείς να επιλέξεις να μαγειρέψεις κάτι που γίνεται γρήγορα χωρίς μεγάλο κόπο. Άσε στην άκρη γεμιστά, μουσακά και όλα αυτά τα ωραία και επίλεξε κάποιο λαδερό, ή άλλα φαγητά που απλά τα βάζεις στο σκεύος και περιμένεις να γίνουν. Επιπλέον, είναι πολύ πιο υγιεινό από το να παραγγέλνεις συνεχώς.

Προετοίμασε τα γεύματα

Ο προγραμματισμός είναι το παν. Όταν έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο μπορείς να μαγειρέψεις με τον σύντροφό σου δύο φαγητά και να τα βάλετε στο ψυγείο. Επιπλέον, εκμεταλλεύσου αν μείνει φαγητό της προηγούμενης ημέρας.

Λίστα δώρων

Αν κάνεις baby shower μαζί με τη λίστα δώρων μπορείς να βάλεις και κουπόνια από γνωστές πλατφόρμες delivery. Σίγουρα είναι κάτι που δεν συνηθίζεται, όμως είναι απίστευτα πρακτικό.

Photo by Toa Heftiba from Unsplash

Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα