Εσύ ξέρεις πιο είναι το Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας;

Μπορεί το πρώτο 24ωρο με το νεογέννητο να σου φάνηκε κάπως εύκολο, όμως η δεύτερη νύχτα ίσως είναι λίγο διαφορετική. Μάλιστα, έχει το δικό της όνομα και πλέον είναι γνωστή ως «Σύνδρομο της Δεύτερης Νύχτας».

Σε αντίθεση με την ευκολία του πρώτου 24ωρου, το βρέφος μπορεί να είναι πιο ανήσυχο τη δεύτερη νύχτα, να γκρινιάζει, να είναι ανήσυχο αλλά και να μην τρώει.

Το μόνο που το ηρεμεί να είναι η αγκαλιά σας και κάθε φορά που το αποχωρίζεστε εκείνο να κλαίει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς μετά το απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον του σώματός σας, τώρα έχει δεκάδες νέα ερεθίσματα.

Θα χρειαστεί και εκείνο με τη σειρά του λίγες ημέρες προκειμένου να προσαρμοστεί και μαζί θα βρείτε μία ρουτίνα που να λειτουργεί.

Άφησέ το να αποκοιμηθεί πάνω σου και μετά από περίπου ένα τέταρτο δοκίμασε να το αφήσεις στο κρεβατάκι που σου έχουν φέρει.

Η σωματική επαφή της νέας μανούλας με το νεογέννητο είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο τις πρώτες ημέρες του, αλλά και για τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Αγκάλιασέ το και άφησέ το να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά στην αγκαλιά σου, όπως άλλωστε πρέπει να είναι όλες οι «μαμαδίστικες αγκαλιές».

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα