Εγκυμοσύνη και ηλιοθεραπεία: Ένας πλήρης οδηγός

Οι περισσότεροι λατρεύουμε να καθόμαστε για λίγη ώρα στον ήλιο ώστε «να πάρουμε χρώμα». Λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο αυξάνει τη Βιταμίνη D, ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και ειδικά οι εγκυμονούσες.

Εκτός από τον κίνδυνο για τον καρκίνο του δέρματος, που πάντα πρέπει να έχεις υπόψην, οι εγκυμονούσες μπορεί να αντιμετωπίσουν κι άλλα θέματα από την πολλή έκθεση στον ήλιο.

Οι κίνδυνοι

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες σου βρίσκονται σε κατακόρυφη αύξηση. Έτσι, το δέρμα γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο και μπορεί να κοκκινίσει -και να καεί- πιο εύκολα και πιο γρήγορα από την απευθείας έκθεση στον ήλιο, αλλά και να κάνει δυσχρωμίες.

Επίσης, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να αραιώσουν το φολικό οξύ που υπάρχει στο σώμα σου και μειώνει την πιθανότητα γενετικών ανωμαλιών. Συγκεκριμένα, η μείωση φολικού οξέως στο αίμα μπορεί να επηρεάσει τη νευρολογική ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Είναι ο λόγος που δίνεται ιδιαίτερη βάση από τους γιατρούς για επαρκή λήψη φολικού οξέως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να περάσεις μία care-free μέρα στην παραλία
  • Κάλυψε το baby bump σου. Μπορείς να φορέσεις ένα αέρινο φόρεμα που θα είναι αρκετά δροσερό για την ημέρα στην παραλία.
  • Εφάρμοσε αντηλιακό περίπου ένα τέταρτο πριν την έκθεση στον ήλιο. Στη συνέχεια, ανανέωνέ το σε συχνά χρονικά διαστήματα. Διάβασε τις οδηγίες και αγόρασε κατάλληλο αντηλιακό για εγκύους.
  • Να φροντίσεις να είσαι πάντα κάτω από μία ομπρέλα. Αν θες να απολαύσεις την ηλιοθεραπεία σου, τότε προτίμησε να πας πριν τις 11:00 στην παραλία, ή μετά τις 17:00.

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα