5 τρόποι να οργανωθείτε ως οικογένεια αυτή τη χρονιά

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους μόλις ξεκίνησε. Νέο έτος, νέα ατζέντα και νέα αρχή, σωστά;

Αν πήραμε κάτι από το 2021 είναι πως πρέπει να περνάμε καλά και να είμαστε αισιόδοξοι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επιπλέον, το 2021 περάσαμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι με την οικογένειά μας. Βρήκαμε νέα ρουτίνα με την οικογένειά μας και νέα χόμπι.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν ώστε το 2022 να μας βρει πιο οργανωμένους.

Τα family meetings

Η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας είναι καίριας σημασίας. Όρισε μία ημέρα τον μήνα -ή πιο συχνά αν κρίνεις πως χρειάζεται-, όπου θα συγκεντρώνεστε όλοι μαζί και θα συζητάτε για θέματα που αφορούν την οικογένεια.

Το να κρατάς μέσα σου όσα σε προβληματίζουν και να μην τα συζητάς, μπορεί να σε γεμίσει στρες. Επιπλέον, οι οικογένειες που έχουν ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία είναι πιο ευτυχισμένες.

 Χρωματιστό ημερολόγιο

Ένας εύκολος τρόπος να οργανώσεις την εβδομάδα της οικογένειάς σου είναι ένα χρωματιστό ημερολόγιο. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο planner που θα τοποθετήσεις στο ψυγείο, ή σε ένα μέρος που είναι εύκολο να το δουν όλα τα μέλη της οικογένειας, και σε κάθε μέλος θα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο χρώμα. Θα δεις πως θα γίνει πιο χρηστικό.

Πλάνο γευμάτων

Αντί να σκέφτεσαι κάθε βράδυ τι θα φάτε την επόμενη ημέρα, θα βοηθήσει να δημιουργήσεις εσύ ή ο σύντροφός σου ένα πλάνο γευμάτων για την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις το take out και θα μπορείς να οργανώσεις το διατροφικό πλάνο της οικογένειας.

Όσα μπορείς να κάνεις σε ένα 10λεπτο

Θα σε εντυπωσιάσει το πόσα μπορείς να καταφέρεις σε μόλις 10λεπτά. Όταν το παιδί βουρτσίζει τα δόντια του και βάζει τις πιτζάμες του, ή όταν ετοιμάζεται το πρωί εσύ μπορείς να ‘ξεκλέψεις΄ένα 10λεπτο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ώστε να οργανώσεις το γραφείο σου για την τηλεργασία, να βάλεις τα άπλυτα στο πλυντήριο, να απολαύσεις τον καφέ και το τσάι σου, ή ακόμα και να κάνεις ένα μίνι session διαλογισμού.

Το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει μία συγκεκριμένη δουλειά

Μία ημέρα την εβδομάδα το κάθε μέλος της οικογένειας θα είναι υπεύθυνο για μία δουλειά. Μαζί με τον σύντροφό σου χωρίστε τις δουλειές του σπιτιού και αν το παιδί είναι μεγαλύτερο από 8 ετών μπορεί να συμμετάσχει κι αυτό.

Για παράδειγμα: Κάθε Δευτέρα το παιδί θα βάζει τα άπλυτα στο πλυντήριο ή να βγάζει τα πιάτα από το πλυντήριο πιάτων, ενώ ο σύντροφός σου θα μαγειρεύει. Κάθε Τρίτη μπορείς να κάνεις εσύ το σκούπισμα, το παιδί το ξεσκόνισμα και ο σύντροφός σου το σφουγγάρισμα. Kάθε Τετάρτη να βγάζει το παιδί με τον μπαμπά του τον σκύλο για βόλτα κλπ.

Χωρίστε τις δουλειές -πάντα με γνώμονα την ηλικία του παιδιού.

 

Photo by Lisa Fotios from Pexels

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα