5 λόγοι για τους οποίους όλοι χρειάζονται έναν life coach

Οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά αθλήματα υποστηρίζονται και κατευθύνονται πάντοτε από τους προπονητές τους.

Εάν οι αθλητές παγκόσμιας κλάσης χρειάζονται προπονητές, ίσως χρειάζεστε επίσης και εσείς τη πολύτιμη βοήθεια ενός life coach. Είστε ακόμα αβέβαιοι για μια τέτοια κίνηση;

Ακολουθούν λοιπόν 5 λόγοι για τους οποίους κάθε άτομο χρειάζεται έναν life coach για να τον οδηγήσει στην επιτυχία.

  1. Βελτιώνει την απόδοσή σας

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι στρέφονται σε coaches είναι για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Συνήθως, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τομέας που κάποιος επιθυμεί να αναπτυχθεί. Πού θέλετε να βελτιωθείτε; Θέλετε να γίνετε καλύτερος ομιλητής; Διευθυντής; Ηγέτης; Συγγραφέας;

Ένας coach μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά όχι απαραίτητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματικές αθλητικές ομάδες απασχολούν πολλούς προπονητές. Οι διαφορετικοί coaches ειδικεύονται ο καθένας σε μια συγκεκριμένη θέση. Εάν η χρήση πολλαπλών προπονητών σας ακούγεται κάτι το υπερβολικό, επιλέξτε τον τομέα όπου μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο από την καθοδήγηση ενός coach. Επισκεφθείτε το website του akvcoaching.gr για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ποικίλες επιλογές personal coaching που είναι διαθέσιμες για εσάς.

  1. Λήψη αντικειμενικών σχολίων

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, είστε το αφεντικό. Ως αφεντικό, έχετε δύναμη πάνω στην ομάδα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο ειλικρινής πιστεύετε ότι είναι η ομάδα σας, πάντα θα αναρωτιέστε αν σας λένε αυτό που θέλετε να ακούσετε, όχι αυτό που πρέπει να ακούσετε. Οι life coaches σας δίνουν ειλικρινή ανατροφοδότηση και ειλικρινείς αξιολογήσεις. Σας δίνουν την ανατροφοδότηση που χρειάζεστε χωρίς να ανησυχούν για τη δική σας δεκτικότητα.

  1. Αποκτήστε πολύτιμες γνώσεις

Οι coaches συχνά έχουν την κατάλληλη εμπειρία πάνω σε θέματα που εμείς αγνοούμε. Μπορείτε λοιπόν να επωφεληθείτε από την εμπειρία τους. Ένας coach μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλες εκείνες τις κακοτοπιές που μπορούν να εμφανιστούν μπροστά σας. Επιπλέον, ένας life coach γνωρίζει τεχνικές και κόλπα που μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητές σας. Γιατί λοιπόν να μάθετε τα πράγματα με το δύσκολο τρόπο;

  1. Παραμένετε υπεύθυνοι

Οι προπονητές σας διατηρούν υπεύθυνους απέναντι στις υποχρεώσεις σας. Αποτελούν τα άτομα στα οποία αναφέρεστε για τις καθημερινές σας ενέργειες, ώστε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας αλλά και την προσοχή σας στην ολοκλήρωση των εργασιών σας. Μειώνετε την πιθανή αναβλητικότητα που σας χαρακτηρίζει και στρέφεστε περισσότερο στην ουσιαστική παραγωγικότητα.

  1. Αποκτήστε μια ουσιαστική υποστήριξη

Μια άλλη λειτουργία για τους προπονητές είναι η θετική ενίσχυση όταν “βαδίζετε” στο σωστό δρόμο. Όταν κάνετε το σωστό, αλλά τα αποτελέσματα αργούν να φτάσουν, ένας προπονητής θα σας κρατήσει συγκεντρωμένους και σταθερούς στην επίτευξη των στόχων σας, πράγμα πάρα πολύ σημαντικό στην οικοδόμηση της προσωπικής σας επιτυχίας.

Τέλος, το life coaching μπορεί επίσης να ωφελήσει σημαντικά τη συνολική ευημερία σας. Όποια και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη ζωή, η συνεργασία με τον coach σας είναι να σας τοποθετήσει ξανά στη θέση του οδηγού στη ζωή σας. Θα νιώσετε ξανά ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας – έτσι οι αγώνες σας θα γίνουν πιο ουσιαστικοί και ουσιώδεις. Θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι, πιο θετικοί και πιο σίγουροι για να βγείτε εκεί έξω και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.

 

 

 

 

 

 

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα