4 συμβουλές για σένα που γέννησες εν μέσω πανδημίας

Οι νέοι γονείς δυσκολεύονται λίγο παραπάνω εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να φροντίσουν όσο περισσότερο γίνεται το νεογέννητο μωρό τους και παράλληλα να παραμείνουν ασφαλείς.

Όταν το νεογέννητο έρχεται στο σπίτι είναι συνήθως μία περίοδος με πολύ άγχος αλλά και με πολύ χαρά και ανυπομονησία γι αυτό το νέο κεφάλαιο που ξεκινά. Όμως, με την πανδημία του κορωνοϊου να είναι σε εξέλιξη, προστίθεται περισσότερο στρες στους νέους γονείς.

Συζήτησε με τον παιδίατρό σας

Μιλήστε με τον παιδίατρό σας μήπως υπάρχει η δυνατότητα για τις επισκέψεις ρουτίνας ή τις συμβουλές, να γίνονται οι συζητήσεις online. Όταν δε χρειάζεται να εξεταστεί το μωρό και απλά θέλετε να ρωτήσετε κάτι, τότε η τεχνολογία είναι με το μέρος σας. Με σύνδεση μέσω skype ή zoom θα μπορέσει και ο γιατρός σας να δει το μωρό αλλά και την αλληλεπίδρασή του μαζί σας. Σίγουρα δεν είναι ένα ιδανικό σενάριο, όμως χρειάζεται όλοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής

Όταν βγαίνετε έξω ή επιστρέφετε από εξωτερικές δουλειές, πριν πιάσετε το μωρό να φροντίσετε να βγάζετε προσεκτικά τη μάσκα σας. Βγάλτε τα ρούχα που φορούσατε και τοποθετήστε τα στο πλυντήριο και στη συνέχεια φροντίστε να πλύνετε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα τα χέρια σας.

Αν έχετε βγει για βόλτα με το μωρό σας, τότε να τηρείτε όλες τις απαραίτητες αποστάσεις και να αποφεύγετε επισκέψεις σε καταστήματα και κλειστούς χώρους που είναι πιο δύσκολο να τηρείτε την απόσταση.

Κάντε ένα μικρό στοκ

Παραγγείλτε online όσα χρειάζεστε τον πρώτο καιρό και σε μεγάλη ποσότητα. Πάνες, μαντηλάκια, κρέμες, σαμπουάν κλπ. Υπολογίστε πόσες συσκευασίες χρειάζεστε για τους πρώτους μήνες και αγοράστε τα.

Ζητήστε βοήθεια

Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας διευκολύνει όπου χρειάζεται. Συγκεντρώστε όλες τις εξωτερικές δουλειές που πρέπει να κάνετε και φροντίστε να τις τελειώσετε όλες σε μία ημέρα. Αν πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό, υπολογίστε το ραντεβού να είναι λίγο μετά το τάισμα του μωρού σας. Αν θηλάζετε και συμπίπτει, τότε ρωτήστε αν μπορείτε να το έχετε μαζί και εξηγείστε του την κατάσταση ώστε να μην υπάρχει άλλος στην αίθουσα αναμονής.

 

Photo by Tuva Mathilde Løland from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα