4 απλά πράγματα να κάνεις καθημερινά που όμως σημαίνουν πολλά για το παιδί

Από την αυπνία στα tantrums και μετά στην προεφηβεία και την εφηβεία. Η «δουλειά» ενός γονέα δεν είναι αστεία υπόθεση. Ή μάλλον, μπορεί να είναι εξοντωτική τις περισσότερες ημέρες. Κάποιες ημέρες μπορεί να νιώθεις πως αποτυγχάνεις ή απογοητεύεις το μικρό σου, όμως σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όμως, αν είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις συχνά, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι’ αυτό ώστε να έχεις ένα confidence boost.

Τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα δεν θέλουν πολλά και έτσι, υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις που όμως έχουν μεγάλο θετικό αντίκτυπο στο παιδί.

Η αγκαλιά

Αντίθετα με κάποιες «μανούλες του Facebook», δεν μπορείς να κακομάθεις το παιδί με τις αγκαλιές. Μάλιστα, οι έρευνες είναι με το μέρος σου γιατί οι αγκαλιές και τα τρυφερά λόγια έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο στη ψυχολογία του παιδιού.

Διακοπές ή staycation

Οι οικογενειακές διακοπές είναι ΄βάλσαμο΄για την ψυχολογία του μικρού σου γιατί περνά ποιοτικό χρόνο με τους γονείς του χωρίς να ανησυχούν για τη δουλειά. Αν οι οικογενειακές διακοπές είναι κάτι που ακόμα αργεί, τότε κάνε staycation. Θυμήσου εκείνες τις ημέρες του lockdown που ήμασταν όλη μέρα σπίτι και παίζαμε με τα μικρά μας. Αφιέρωσε τα Σαββατοκύριακά σου στο παιδί και τον χρόνο μαζί του.

Η συζήτηση

Κάνε μέρος της βραδινής σας ρουτίνας και την ολιγόλεπτη συζήτηση. Ακόμα και δέκα λεπτά πριν κοιμηθεί αν συζητάτε, μπορεί να ενθαρρύνει την καλή συμπεριφορά και να έχεις θέσει γερά θεμέλια στη σχέση σας. Ρώτησέ το για το σχολείο, για την ημέρα του και άφησέ το να κατευθύνει εκείνο τη συζήτηση.

Οι φωτογραφίες

Λατρεύεις τις φωτογραφίες. Φαγητά, τοπία, αρχιτεκτονική και φυσικά, το μικρό σου. Όμως, μπορείς να στρέψεις την κάμερα προς τα εσένα και να βγεις φωτογραφία αγκαλιά με το παιδί. Το να έχετε αρκετές φωτογραφίες σας μαζί, θα κάνουν το καλύτερο οικογενειακό άλμπουμ.

 

Photo by Omar Lopez from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα