1 στις 5 μαμάδες αναφέρει πως κανείς δεν τις ρωτάει αν είναι καλά

«Πώς κοιμάται το μωρό σου», «Πότε γεννάς», «Είναι αυτό το πρώτο σου παιδί;», «Τι κάνει το μωρό σου» και άλλες τέτοιες ερωτήσεις που σίγουρα έχεις ακούσει. Όμως, πόσοι πραγματικά σε ρωτούν αν εσύ είσαι καλά.

Μπορεί η ζωή και η καθημερινότητά σου να άλλαξαν άρδην, όμως λίγοι είναι αυτοί που θα σε ρωτήσουν αν είσαι καλά. Μάλιστα, σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα, περίπου το 20% των νέων μαμάδων νιώθουν αδιαφορία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για την εφαρμογή FitTrack και αποκάλυψε πως 1 στις 5 μαμάδες αισθάνονται παραμελημένες και δεν τις ρωτάει κανείς εκείνες αν είναι καλά και πως διαχειρίζονται αυτή την τεράστια αλλαγή στη ζωή τους.

Και αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει, ειδικά σε μία εποχή που ολοένα και περισσότερος λόγος γίνεται για τη ψυχική υγεία.

Μέσα σε μία χρονιά που «έπαιξε» με τα νεύρα μας και νιώσαμε πιο μόνοι από ποτέ, η συζήτηση για την ψυχική υγεία άνοιξε ξανά. Επιπλέον, τα ποσοστά της επιλόχειας κατάθλιψης δεν μας επιτρέπει να τα αγνοήσουμε.

Πώς να βοηθήσεις μία νέα μαμά
  • Ρώτησέ τη αν χρειάζεται βοήθεια
  • Πήγαινε φαγητό σε τάπερ, γιατί όταν έχεις να ταΐσεις το νεογέννητο ανά τρεις ώρες, σίγουρα θα ξεχάσει πως πρέπει να φάει μέσα στην ημέρα.
  • Μην σχολιάζεις αν δείχνει κουρασμένη ή εξουθενωμένη. Το ξέρει και χωρίς να το πεις εσύ.
  • Μην σχολιάζεις το βάρος της γιατί είναι το τελευταίο που την απασχολεί τώρα.
Τατιάνα Τζινιώλη
Το πρωί γράφω άρθρα. Το βράδυ γράφω βιβλία. Στο ενδιάμεσο, βλέπω σειρές και καταναλώνω όλα αυτά τα γλυκά που οι γονείς σού έπαιρναν από τα χέρια.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα