Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2022 ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Με βάση τη νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 16 Ιανουαρίου.

Τι πρέπει να προσέξουν στις χειμερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές – Οι 5 κανόνες

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές. Ειδικότερα, δίνει στη δημοσιότητα 5 κανόνες για αγορές στις εκπτώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Οι καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Οι καταναλωτές να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Οι καταναλωτές να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή. Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό αν οι καταναλωτές αλλάξουν γνώμη, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Οι καταναλωτές να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα