5 λόγοι που τσακωνόμασταν με τους γονείς μας στα ‘90s

Η παιδική ηλικία κατά τη διάρκεια των 90s ήταν πολύ διαφορετική από την τωρινή.

Walkman, Nintendo και cd ήταν το τρίπτυχο της ευτυχίας μας τότε.  Αν ξεκινάς και εσύ προτάσεις λέγοντας «Πριν αποκτήσουμε κινητά τηλέφωνα» ή «Πριν έχουμε ίντερνετ στο σπίτι» και θυμάσαι ακόμα τον θόρυβο που έκανε η dial up σύνδεση, τότε σίγουρα θα έχεις τσακωθεί και εσύ με τους γονείς σου για κάποιο από τα παρακάτω.

Ήθελες να σου αγοράσουν τηλεκάρτες

Πριν την εποχή των κινητών τηλεφώνων και τις αναπάντητες που κάναμε με τις ώρες, είχαμε τα καρτοτηλέφωνα. Και εκεί ξεκινούσαν οι τσακωμοί για τις τηλεκάρτες. Από καρτοτηλέφωνο ειδοποιούσαμε τους γονείς μας να έρθουν να μας πάρουν από το σινεμά, ή κάπου που είχαμε πάει, και ήταν ο τρόπος να επικοινωνήσουμε στις διακοπές με τους φίλους μας.

Τηλέφωνο ή ίντερνετ

Εντάξει, αυτό σίγουρα έχει στιγματίσει τη ζωή μας στο τέλος της δεκαετίας του ’90 και στην αρχή της χιλιετίας. Εκτός από τον ήχο του dial up και τη σελίδα που φόρτωνε σιγά- σιγά, υπήρχε και το πρόβλημα με το τηλέφωνο. Δεν μπορούσες να πάρεις τηλέφωνο αν κάποιος ήταν συνδεδεμένος στο ίντερνετ, και το αντίστροφο.

Οι τσακωμοί για τις κάρτες των κινητών

Όταν τα κινητά ήρθαν και πήραμε τις πρώτες μας συσκευές, ήρθαν και οι πρώτοι τσακωμοί για τις κάρτες. Μπορεί οι αναπάντητες να ήταν δωρεάν, όμως τα σημεία στίξης με τα οποία συνθέταμε εικονομημύματα πήγαιναν και έρχονταν!

Το piercing στον αφαλό

Είτε τελικά το έκανες, είτε όχι, το piercing στον αφαλό ήταν ένας τσακωμός που κάποια στιγμή έγινε στα περισσότερα σπίτια. Τα teen idols της εποχής φορούσαν μπουστάκια και crop tops που έδειχναν ένα λαμπερό piercing στον αφαλό που σίγουρα είχες ζηλέψει κάποια στιγμή. Μπορεί να το έκανες, μπορεί και όχι, όμως σίγουρα κάτι σου θυμίζει όλο αυτό!

Τα sticker στα CD για το parental advisory

Τα cd και οι κασέτες πηγαινοέρχονταν και εμείς περνούσαμε ώρες στα «δισκάδικα» της εποχής. Όμως, συχνά πάνω σε cd και κασέτες υπήρχε το αυτοκόλλητο που έλεγε Parental Advisory και όταν το έβλεπαν οι γονείς μας δεν ήταν καθόλου χαρούμενοι γι αυτό.

 

 

 

 

 

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα