Τα παιδικά πάρτι και ο πόλεμος των μαμάδων στα παρασκήνια

Παιδικά πάρτι. Ή καλύτερα  εφιάλτης στον δρόμο προς τα παιδικά πάρτι…

Το πάρτι γενεθλίων είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς για τα περισσότερα ανήλικα. Είναι κοσμοϊστορικής σημασίας για εκείνα η σύλληψη της ιδέας, η οργάνωση και η εκτέλεση του  Για τους περισσότερους γονείς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χειρότερων στιγμών της γονεϊκής ζωής. Ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού όταν βρίσκεται μια πρόσκληση για το πάρτι γενεθλίων ενός άλλου παιδιού στην τσάντα σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τα πάρτι γενεθλίων είναι ένα κοινωνικό ναρκοπέδιο που μπορεί να τραυματίσει τα παιδιά και να δημιουργήσει δηλητηριωμένες σχέσεις μεταξύ των γονέων. Είναι ένα “καυτό” θέμα χωρίς κανόνες και ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. 

Ορισμένα σχολεία δίνουν κατευθυντήριες γραμμές για το θέμα των γενεθλίων, οι οποίες συνήθως είναι ότι τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν προσκλήσεις στην τάξη εάν δεν έχει προσκληθεί ολόκληρη η τάξη. Εκείνοι που θέλουν να προσκαλέσουν μερικούς, μπορούν να το κάνουν μέσω e-mail, ή μέσω τηλεφώνου. Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να μείνει κρυφό ένα πάρτι μεταξύ 7χρονων και 8χρονων και σίγουρα τα συναισθήματα των παιδιών που δεν είναι προσκεκλημένα καθόλου όμορφα.

Η δική μου άποψη για το θέμα του πάρτι είναι ή ΟΛΟΙ ή ΚΑΝΕΝΑΣ. Δεν μου αρέσει να γίνεται διαχωρισμός και εκτός απο μια χρονιά που η Βαλέρια πέρασε την κοριτσίστικη φάση της, σε όλα τα πάρτι των κοριτσιών μας είναι πάντα όλοι καλεσμένοι. Και αν η πρώτη σας σκέψη πάει στο οικονομικό, σύντομα θα γράψω ιδέες για πάρτι που δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε μια περιουσία.

Τα τελευταία 8 χρόνια που τα παιδιά που βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον 3 χωρών, έχω δεί πολλά απο πολλούς γονείς. Προχθές που συνέβη ένα γεγονός με ένα πάρτι μου ήρθαν στο νού όλες οι μορφές μαμάδων που για κάποιο λόγο μου έχουν μείνει αξέχαστες!

  1. Η μαμά που σχολιάζει την ακατανόμαστη που δεν κάλεσε τον γιό της στο πάρτι του δικού της και στην πρώτη ευκαιρία κάνει ακριβώς το ίδιο.
  2. Η μαμά που οργανώνει πάρτι γενεθλίων για το 6χρονο όμοιο (ίσως και καλύτερο) απο το τελευταίο πάρτι ενηλίκων που έχεις παρεβρεθεί.
  3. Η μαμά που δεν θέλει καθόλου να βρίσκεται στο πάρτι. Γιατί πρέπει να βασανίζεις και τους οικοδεσπότες του παρτι με την παρουσία σου?
  4. Η μαμά που αδιαφορεί και δεν απαντά ποτέ στις προσκλήσεις που λαμβάνει.
  5. Η μαμά που δέχεται με χαρά το γεγονός ότι μπορεί να φέρει και το αδελφάκι μαζί στο πάρτι, αλλά στο πάρτι του δικού της παιδιού τα αδέλφια δεν επιτρέπονται.
  6. Η μαμά που σχολιάζει τα πάντα αλλά εκείνη δεν έχει κάνει ποτέ πάρτι στα παιδιά της.
  7. Η μαμά που τα οργανώνει όλα τέλεια και όλες προσπαθούν να καταλάβουν πως τα καταφέρνει.

Και καλή μας διασκέδαση…..

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινάhttps://www.4moms.gr
Προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν και δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα