Η μητρότητα δεν είναι Ολυμπιακό Άθλημα

Όλοι οι ειδικοί φωνάζουν ότι η νέα γενιά των γονιών υπερπροσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί της, με το τίμημα μάλλον να είναι πολύ μεγάλο.

Θα ήθελα να αναφερθώ στις μητέρες που βλέπω γύρω μου καθημερινά. Πολλές φορές προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου αντίστοιχες καταστάσεις με την δική μου μαμά και τις φίλες της, αλλά είναι αδύνατον. Η σύγχρονη μητρότητα λειτουργεί σε εντατικούς ρυθμούς, όπου οι μανούλες έχουν ουσιαστικά μετατρέψει τη μητρότητα σε άθλημα υψηλού ανταγωνισμού, και αυτή η μάστιγα έχει κατακλήσει τον κόσμο. Αυτή η υπερπληθωρική μορφή παιδικής ανατροφής εμφανίζει τις μητέρες να μην προσπαθούν αρκετά για τα παιδιά τους. Είτε πρόκειται για το σχολείο που επιλέγουν, είτε για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, είτε για τους φίλους που προτιμούν να παίζουν τα παιδιά τους, ακόμα και για το φαγητό που τους σερβίρουν.

Και στο τέλος έμφανίζεται μια μεγάλη δόση ενοχής που η μητέρα νομίζει ότι δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την επιτυχία του παιδιού της.

Σίγουρα σκεφτήκατε εκείνη την μαμά (ή μήπως είναι παραπάνω απο μια) που τα σημάδια και οι ενδείξεις της υπερπροσπάθειας είναι παραπάνω απο οφθαλμοφανή σε όλους.

  • Το ίνδαλμα της είναι η Μητέρα Τίγρης.
  • Μηδειάζει όταν ακούει την λέξη παιχνίδι. Που να βρεθεί χρόνος για αυτό μετά τα μαθήματα που έχει το τέκνο μετά το μάθημα…
  • Εκείνη που βάζει το τελευταίο φινίρισμα στην εργασία που έχει δουλέψει πολύ το παιδί της.
  • Το Σαββατοκύριακο τρέχει πολύ περισσότερο απ’ότι τις καθημερινές για να τα προλάβει όλα (εκδηλώσεις, πάρτι, εκθέσεις κλπ).
  • Η αποτυχία του είναι δική της.
  • Και η νίκη φυσικά αποκτήθηκε επειδή το παιδί έχει εκείνη για μαμά.

Μην γίνεις σαν και αυτή την μαμά.

Μόνο θα υποφέρεις…

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινάhttps://www.4moms.gr
Προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν και δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα