Η ζωή είναι απρόβλεπτη, μοίρασε αγάπη κάθε μέρα

Όλοι έχουμε πολυάσχολες ζωές.

Μεταξύ της οικογένειας μας, της δουλειάς, του σχολείου, και όλων των δραστηριοτήτων που έχουμε να κάνουμε είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε κάθε μέρα απλά να περνάει. Χαλαρώστε για μια στιγμή και εστιάστε σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Η αγάπη είναι ζωή και χωρίς αυτή κανείς δεν μπορεί να ζήσει πραγματικά. “Spread love” – “Μοίρασε αγάπη” είναι το καθημερινό μου μότο και είναι η μοναδική συμβουλή που θα ήθελα να δώσω, ειδικά στα παιδιά, είναι να μην ξεχνάς να παραμένεις στο πλευρό της θετικότητας και της ελπίδας.

Τι είναι η αγάπη?

Η απάντηση σε αυτό είναι αρκετά υποκειμενική. Κάποιοι την νιώθουν κάθε μέρα της ζωής τους και άλλοι μόνο όταν ραγίσει η καρδιά τους. Αν με ρωτάτε, η αγάπη είναι η απάντηση σε όλες τις δυστυχίες και τις απορίες της ζωής.

Η εξάχρονη Έμα ότι αγάπη είναι όταν σου λείπουν κάποια δόντια αλλά δεν φοβάσαι να χαμογελάσεις γιατί ξέρεις ότι οι φίλοι σου θα σε αγαπούν ακόμα και αν κάποιο κομμάτι σου λείπει.

Εγώ θα κάνω για την αγάπη. Οτιδήποτε βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία, τις αρμονικές σχέσεις και την καλή θέληση είναι πιο υγιές για εμάς ως άτομα και για τον κόσμο μας συνολικά. Είτε είναι ένα σλόγκαν, ένα τραγούδι, ή μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το “spread love” μας υπενθυμίζει να παραμείνουμε στο πλευρό της θετικότητας και της ελπίδας.

Γιατί όμως να υιοθετήσεις αυτή την στάση ζωής?

Είναι καλό για εμάς ψυχολογικά. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι θετικοί στην προσέγγισή τους προς τους άλλους και τη ζωή γενικότερα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κατάθλιψη ή άγχος. Έχοντας μια σταθερή βάση αγάπης για τον εαυτό μας, και την προσέγγιση «θα τα καταφέρω» στα προβλήματα που αναπόφευκτα δίνει η ζωή σε όλους, είναι όλα καλύτερα.

Είναι καλό για εμάς σωματικά. Το μυαλό και το σώμα μας είναι ένα ενιαίο σύνολο. Όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους που αγαπάμε, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη, που δημιουργούν συναισθήματα εμπιστοσύνης και ευχαρίστησης.

Ελκύει τους άλλους προς εμάς. Όταν διαδίδουμε την αγάπη, η αγάπη επιστρέφει σε εμάς πολλές φορές μέσα από σχέσεις αγάπης γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται καλά όταν είναι με κάποιον που είναι αισιόδοξος και με θετική ενέργεια.

Γιατί η αγάπη μεγαλώνει όταν μοιράζεται.
Βιβή Μπασινάhttps://www.4moms.gr
Προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν και δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα