Η ευτυχία είναι επιλογή! - 4moms

Η ευτυχία είναι επιλογή!

Photo by Jacqueline Munguía on Unsplash

Ας είμαστε ευτυχισμένοι με απλά πράγματα και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Ας ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες για να εισρεύσει η ευτυχία στη ζωή μας.

Η ευγνωμοσύνη, η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός, η αγάπη, η καλοσύνη, είναι σύμμαχοι μας σε αυτή τη προσπάθεια. Όσο πιο πολύ επιλέγεις να νιώθεις και να συμπεριφέρεσαι όμορφα τόσο πιο πολυ ενισχύεις την ευτυχία στη ζωή σου.

Νιώσε όμορφα και μοιράσου το με τον κόσμο. Χαμογέλα για να φωτίσεις το πρόσωπο σου και τη ζωή όσων σε αγαπούν.

Η ευτυχία είναι επιλογή!

Η επιλογή της ευτυχίας στη ζωή μας περιλαμβάνει δέσμευση, θάρρος και βαθιά κατανόηση του ποιοί είμαστε και ποιος είναι ο σκοπός μας στη ζωή. Και φυσικά αυτό δεν γίνεται να το αποφασίσουμε εν μία νυκτί. Είναι ένα ταξίδι ζωής.

Η ευτυχία στη ζωή μας κυμαίνεται ανάλογα με τα γεγονότα που αντιμετωπίζουμε. Η ευτυχία μας μπορεί να μειωθεί σημαντικά όταν αντιμετωπίζουμε τραυματικά γεγονότα στη ζωή. Μερικοί από εμάς γεννιούνται χαμογελώντας και μερικοί από εμάς όχι. Όλοι όμως έχουμε ένα σημείο ευτυχίας που καθορίζει τη γενική ευημερία μας. Τα καλά νέα είναι ότι παρόλο που τα γενικά επίπεδα διάθεσης και η ευεξία μας καθορίζονται εν μέρει από παράγοντες όπως η γενετική και η ανατροφή, μπορούμε να ελέγξουμε την ευτυχία μας.

Ναι, ένα μεγάλο μέρος της ευτυχίας μας βρίσκεται υπό τον δικό μας έλεγχο.

Υπάρχουν δράσεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε μια ανθεκτική ζωή όπου θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τους “δύσκολους καιρούς” στη ζωή από μια θέση δύναμης και φυσικά την πολυπόθυτη ευτυχία.

Καθόρισε ΕΣΥ τι σημαίνει ευτυχία για εσένα

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη οποιασδήποτε γενιάς είναι όταν ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη στάση του.  William James Ψυχολόγος

Κατανόησε πώς η ευτυχία λειτουργεί για ΕΣΕΝΑ

Η ευτυχία δεν είναι μια αίσθηση ότι είναι δράση. Για να νιώσεις ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις τον ευτυχισμένο.

Ben C. Fletcher D. Ρhil

Επέλεξε γύρω σου τους σωστούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν έχουν επιρροή στις συμπεριφορές σου, επιλέξτε φίλους με υγιεινές συνήθειες.

Dan Buettner

Να βοηθάς τους άλλους

Ο σκοπός της ζωής δεν είναι να είμαστε ευτυχισμένοι. Είναι να είμαστε χρήσιμοι, αξιέπαινοι, συμπονετικοί, για να κάνουμετην διαφορά ότι έχουμε ζήσει και ζήσαμε καλά.

Ralph Waldo Emerson

Επέλεξε να προσέχεις το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου

Η αυτοφροντίδα είναι μια σκόπιμη επιλογή ώστε να δώσουμε στον εαυτό μας ανθρώπους, μέρη, πράγματα, γεγονότα και ευκαιρίες που επαναφορτίζουν την προσωπική μας μπαταρία και προάγουν την υγεία μας, το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

Laurie Buchanan, PhD

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινάhttps://www.4moms.gr
Προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν και δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα