7 δραστηριότητες για να παραμείνουμε ήρεμες και παραγωγικές τις ημέρες της καραντίνας - 4moms

7 δραστηριότητες για να παραμείνουμε ήρεμες και παραγωγικές τις ημέρες της καραντίνας

Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα και εμείς οι γονείς να βρισκόμαστε στο σπίτι σε καραντίνα με τα παιδιά για 13η ημέρα. Στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, απαγορεύεται να κυκλοφορούμε έξω χωρίς λόγο από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου έως και τις έξι το πρωί της 6ης Απριλίου 2020. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, έχουμε άλλες 14 μέρες καραντίνας στο σπίτι μας.

Όλοι ζούμε μια νέα πραγματικότητα, τα παιδιά με την εκπαίδευση εξ αποστάσεως και όσοι γονείς μπορούν δουλεύουν από το σπίτι.  Αυτή η διαταραχή στη καθημερινή μας ρουτίνα, μπορεί να έχει συνέπειες στην ψυχική υγεία όλων των μελών της οικογένειας. Το να είμαστε όλοι μαζί στο σπίτι για 24 ώρες το 24ωρο μπορεί να μας “τρελάνει”. Σε αυτή την νέα καθημερινή μας τρέλα λοιπόν, βρίσκουμε νέες δραστηριότητες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε παραγωγικοί και υγιείς.

Διαλογισμός

Δημιουργούμε το δικό μας πνευματικό καταφύγιο στο σπίτι με βίντεο ή εφαρμογές διαλογισμού που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την εσωτερική μας γαλήνη. Εγώ επιλέγω το Calm, το οποίο χρησιμοποιεί ιστορίες και μουσική, και είναι παθιασμένοι με την διανοητική άσκηση, τη χαλάρωση και τον ύπνο. 

Κάνουμε ένα masterclass

Πιθανώς έχετε δει τη διαφήμιση για το Masterclass πολλές φορές στο Facebook ή το YouTube, και σχεδόν όλοι το έχουμε βρεί πολύ ενδιαφέρον με την πρώτη σκέψη να είχαμε περισσότερο χρόνο για να παρακολουθήσουμ έστω και ένα απο αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος απο το να κάνουμε ένα masterclass τώρα. Το MasterClass μεταμορφώνει την ηλεκτρονική εκπαίδευση επιτρέποντας σε οποιονδήποτε στον κόσμο να μάθει από τους καλύτερους. Έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε γνώσεις στο αντικείμενο μας απο επαγγελματίες με δεκαετίες εμπειρίας, όπως η Anna Wintour που διδάσκει για την ηγεσία και την δημιουργικότητα, ή τη Sara Blakely (ιδρύτρια της Spanx) για την αυτοδημιούργητη επιχειρηματικότητα. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις μαγειρικές μας δεξιότητες, διάσημοι σεφ όπως ο Massimo Bottura ή ο  Gordon Ramsey είναι εκεί για εμάς. Νέα προσθήκη η Kelly Wearstler, που διδάσκει εσωτερική διακόσμηση.

Αυτό-Περιποίηση 

Η ανάγκη να περιποιηθούμε τον εαυτό μας μπορεί να προκύψει αυτές τις ημέρες και με τα κατάλληλα υλικά μπορούμε να το κάνουμε όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας. Στο Youtube υπάρχουν άπειρα βίντεο με οτιδήποτε θέλουμε να ασχοληθούμε. Για όποιες έχουν κορίτσια είναι και μια τέλεια ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί περιποιώντας η μία την άλλη.

Γυμναστική

Η καραντίνα θέλει την γυμναστική της! Μέχρι να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και στην γυμναστική, κάνουμε προπόνηση στο σπίτι. Είμαι σίγουρη οτι φίλοι σας ή επαγγελματίες που ακολουθείτε στα κοινωνοικά δίκτυα ήδη μοιράζονται την καθημερινή τους προπόνηση. Επίσης χιλιάδες βίντεο στο Youtube και πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές όπως η BetterMe που χρησιμοποιεί η κόρη μου.

Τακτοποίηση

Ταύρος με ωροσκόπο Παρθένο η υπογράφουσα, άρα οι ακαταστασία δεν είναι το φόρτε μου… Αλλά γενικά όταν ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στο σπίτι, δεν υπάρχει δικαιολογία να ζούμε σε αταξία. Ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική ευημερία και την παραγωγικότητα όλων μας. 

Διακόσμηση

Η παραμονή μας στο σπίτι σίγουρα θα μας κάνει να το δούμε με άλλο μάτι. Μετακίνηση επίπλων, ίσως ένα νέο και πιο έντονο χρώμα σε ένα τοίχο και σίγουρα διαμόρφωση κάποιου χώρου σε χώρο εργασίας είναι δουλειές που και θα μας κρατήσουν απασχολημένη και θα δώσουν μια νέα πνοή στο σπίτι μας.

Netflix Party

Μεταξύ των πολλών τεχνολογικών λύσεων λόγω της καραντίνας, το Netflix Party έρχεται μέσω του Google Chrome και μας επιτρέπει να μιλάμε με τους φίλους μας ενώ παρακολουθούμε ταινία ή μια σειρά στο Netflix!

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινάhttps://www.4moms.gr
Προσπαθώ πάντα να κάνω τους ανθρώπους να γελούν και δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα