8 πράγματα που σιχαίνομαι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ημέρα που είναι παντού καρδούλες, λουλούδια και αγάπες… ή τέλος πάντων faux αγάπες γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωϊ και αισθάνθηκαν αυτήν την έντονη ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Και καλά αυτή την ανάγκη την έχουμε όλοι, κάθε μέρα του χρόνου, αλλά τόση μαζική διαχυτικότητα μέσα σε μια ημέρα; Απορίας άξιον!

Και πριν με πείτε κυνική να εξηγηθώ. Είναι ωραίο που έχουμε μια ημέρα με τον έρωτα σε πρώτο πλάνο αλλά αγαπημένε μου άντρα σήμερα ειδικά δεν θέλω να μου φέρεις λουλούδια, να μου αγοράσεις σοκολατάκια – παρότι τα λατρεύω! – ή ακόμη χειρότερα αρκουδάκια (γιατί αυτά πια θα τα πάρουν τα παιδιά μας)…Πέρσι τέτοια ημέρα γυρίσαμε σπίτι και βρήκαμε μια μεγάλη και μια μικρή ανθοδέσμη με αρκουδάκι να μας περιμένει. Η κόρη μου φυσικά ξετρελλάθηκε με το αρκουδάκι της, εμένα πάλι με ζώσανε τα φίδια… δεν μπορεί σκέφτηκα κάποιο λάκο έχει η φάβα! Σε γενικές γραμμές, όμως, δεν συμπαθώ καμία ημέρα αφιερωμένη στο οτιδήποτε…αυτές τις παγκόσμιες ημέρες τις θεωρώ μεγάλη υποκρισία!

Τα 8 πράγματα που σιχαίνομαι, λοιπόν, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:

1.Την εμπορευματοποίση του έρωτα. Ωραίο είναι να έχουμε μια ημέρα στην οποία πρωταγωνιστεί η αγάπη και ο έρωτας αλλά όλα αυτά τα δώρα, τα λουλούδια που σε 2 ημέρες πετιούνται τα σοκολατάκια και τα συναφή γιατί τα χρειαζόμαστε; Μια αγκαλιά, ένα σ’ αγαπώ δεν είναι αρκετά; 

2. Κόκκινο παντού. Γιατί πρέπει το κόκκινο να συμβολίζει τον έρωτα και την αγάπη; Είναι φλογερό! Ναι αλλά η αγάπη δεν θέλει μόνο φλόγα και πάθος, χρειάζεται και εμπιστοσύνη, πίστη, ειλικρίνεια…Γιατί, λοιπόν, όχι μπλε, πράσινο, μωβ κ.ο.κ.

3. Τα γλυκανάλατα δώρα…. όλα αυτά τα αρκουδάκια και τα καδράκια γεμάτα καρδούλες με αποφθέγματα σαν αυτό του Leo Buscaglia “Η αγάπη είναι ζωή και εάν δεν βρεις την αγάπη έχεις χάσει τη ζωή” (Love is life. And if you miss love, you miss life), τα οποία στα 15 τα κρεμάς στον τοίχο, στα 40 πια γελάς! Κυρίως οι κάρτες με τα cheesy μηνύματα, αλλά και τα “ημιπρόστυχα” εσώρουχα στις βιτρίνες των μαγαζιών.

4. Τους υποκριτές. Αυτούς που το παίζουν υπεράνω. Όλους αυτούς που κάνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η ημέρα, ότι δεν τους αφορά και όταν τελικώς φτάσει η μέρα έχουν ήδη κάνει κρυφά σχέδια για το έτερον ήμιση αλλά δεν το ομολογούν σε φίλους και γνωστούς.

5. Το δράμα των singles. Ναι όλοι εσείς που δεν έχετε ταίρι και χρησιμοποιείται την ημέρα για να κλάψετε, να γκρινιάξετε, να αισθανθείτε μοναξιά… Τις υπόλοιπες ημέρες δηλαδή όλα καλά; Ή όλους εσάς τους singles που κοροϊδεύετε τα ζευγάρια που γιορτάζουν την ημέρα ενώ ενδόμυχα θα παρακαλούσατε να μπορούσατε να πάτε και εσείς για ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών και μετά ότι ήθελε προκύψει…

6. Αυτούς που χλευάζουν. Αυτούς που κοροϊδεύουν όσους κάνουν σχέδια για την ημέρα. Μπορεί να μην την γιορτάζω αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαξιώνω όσους θέλουν να ζήσουν τη στιγμή φουλ έξτρα.. και με καρδούλες, και λουλούδια και σέξι εσώρουχα και κεριά και λάδια κ.ο.κ.

7. Την τηλεόραση… ό,τι κανάλι και να βάλεις μια καρδούλα θα την δεις, ένα ερωτευμένο ζευγάρι, σοκολάτες, αγάπες και λουλούδια…

8…δυστυχώς και στο ραδιόφωνο. Κάθε παραγωγός αισθάνεται την υποχρέωση να αφιερώσει τα όποια λόγια διαθέτει στην ημέρα – είτε χλευάζοντας, είτε αποθεώνοντας τον Θεό του έρωτα!

 

Και που ‘σαι… ερωτευμένη ήμουν και εχθές, θα είμαι και αύριο…

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσσηhttps://www.4moms.gr
Επικοινωνούμε όταν μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα