10 χρόνια παρέα με το 4moms.gr, ο κύκλος που κλείνει

Νομοτελειακά υπάρχει πάντα ένα τέλος. Τέλος χρονιάς, τέλος μιας σχέσης, τέλος μιας δραστηριότητας. Οι κύκλοι ανοίγουν για να κλείσουν. Το θέμα είναι πως στην πορεία είναι το ζουμί. Γιατι η αρχή συνήθως είναι απλώς ένα big bang. Μια ιδέα που σκάει σαν πυροτέχνημα. Το τέλος είναι πάντα το τέλος. Άλλοτε ευχάριστο, άλλοτε δυσάρεστο. Η διαδρομή είναι που έχει σημασία και πρέπει να κρατήσει κάποιος. Δεν είναι γραμμική, δεν είναι ποτέ μια ευθεία. Έχει παράδρομους, έχει μονοπάτια, έχει τεθλασμένες, έχει πισωγυρίσματα. Αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα.

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί το 4moms.gr κλείνει δέκα χρόνια ζωής και σε αυτήν την επέτειο μας, κλείνει για δύο από εμάς, τη Βιβή Μπασινά και εμένα, την Αμαλία Κυπαρίσση, ένας κύκλος. Κλείνει μια δεκαετία συνεχούς και επιτυχούς δράσης με το 4moms.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια είχαμε γέλια, είχαμε χαρές, είχαμε και νεύρα και δράματα και κλάματα. Είχαμε επιτυχίες, είχαμε ενθουσιασμό, είχαμε επιτεύγματα, είχαμε μεγάλες στιγμές. Είχαμε και απογοητεύσεις και λάθη και αποτυχίες και δυσκολίες. Αυτήν την πορεία διανύσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Μια δημιουργική και ενεργή πορεία.

Αυτή η παρέα των μαμάδων που ξεκίνησε ως τετράδα, η Βάσω, η Βιβή, η Λίτσα και εγώ και κατέληξε ως τριάδα (τρία πουλάκια κάθονταν…η Λίτσα έφυγε νωρίς) έκανε πολλά και δημιουργικά. Προσωπικά μετά από μια δεκαετία τα είπα όλα, τα έκανα όλα και δεν έχω κάτι άλλο να μοιραστώ. Τα τελευταία χρόνια έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μας, έχουν αλλάξει τα ενδιαφέροντα και η καθημερινότητα μας. Στο τέλος της διαδρομής συνειδητοποιώ ότι δεν το έκανα ποτέ για εμπορική εκμετάλλευση. Δήλωνα περήφανα χομπίστρια. Το έκανα γιατί μου άρεσε, με γέμιζε, με έκανε να αισθάνομαι δημιουργική και δραστήρια, με εξέθετε με έναν ωραίο τρόπο σε καινούργιους ανθρώπους και νέες εμπειρίες. Το έκανα γιατί πέρναγα καλά.

Και η ζωή συνεχίζεται με άλλες περιπέτειες, τόσο για εμένα, όσο και για τη Βιβή. Η καθεμία εδώ και καιρό βαδίζουμε σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια. Γεμάτες και ευγνώμονες για αυτό με το οποίο έχουμε καταπιαστεί η καθεμία. Εξελισσόμαστε και προχωράμε. Θα μας λείψει αυτή η διάδραση με όσους μας διαβάζουν, θα μας λείψει η δημιουργική αναρχία της προετοιμασίας των εκδηλώσεων και της καθημερινότητας αυτού του site. Σκεφτόμουν πως το τέλος αυτής της “σχέσης” σηματοδοτεί και το τέλος της παιδικής ηλικίας των παιδιών μου. Και αυτή μου λείπει ήδη. Σε αυτήν τη ζωή, όμως, όπως ξέρω τόσο καλά με τόσες αλλαγές που έχουν έρθει και έχουν πάει, ποτέ δεν ξέρεις τι μέλλεται.

Αφήνω εκτός κάδρου τη Βάσω. Αυτήν την αφήνουμε πίσω, τις δίνουμε τα κλειδιά και τις παραδίδουμε τα εργαλεία για να συνεχίσει το ταξίδι του 4moms με την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει με το ίδιο αμείωτο πάθος τη δράση του 4moms, όπως κάναμε όλες μαζί τόσα χρόνια.

Σε αυτήν την δεκαετή πορεία με αυτήν την παρέα περάσαμε καλά. Συνυπάρξαμε, συνδημιουργήσαμε, συναποφασίσαμε. Δεν ήμασταν συνεταίροι, ήμασταν παρέα. Τώρα που κλείνει ο κύκλος αυτής της μαμαδοπαρέας, εάν έπρεπε να βάλω έναν τίτλο θα έλεγα πως τα περάσαμε όμορφα.

Στις 23 Απριλίου του 2012 οπότε και γεννήθηκε το 4moms.gr στα ραδιόφωνα ακουγόταν το “We are young”. Ναι τότε ήμασταν νέες. Εξακολουθούμε να είμαστε νέες. Στην καρδιά.

Αφιερωμένο στις συνοδοιπόρους της δεκαετίας.

“Δεν υπάρχει τέλος, δεν υπάρχει αρχή. Υπάρχει μόνο ένα ατέλειωτο πάθος για ζωή” #Φελίνι

http://https://www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσσηhttps://www.4moms.gr
Επικοινωνούμε όταν μοιραζόμαστε ιστορίες, εμπειρίες και απόψεις.

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα