Μια νέα μητέρα εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να σέβεσαι το πρόγραμμα των νέων γονέων - 4moms

Μια νέα μητέρα εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να σέβεσαι το πρόγραμμα των νέων γονέων

Όπως κάθε νέος γονέας γνωρίζει, είναι σημαντικό να σέβεσαι και να πηγαίνεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του νεογέννητου. Αν δηλαδή, δεν θες να έχεις κλάματα ή γκρίνιες. Όμως, πολλές φορές τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν φαίνεται να τηρούν το πρόγραμμα που υπάρχει στο σπίτι, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα.

Γιατί κανείς δεν σέβεται τον χρόνο μου;

Είχα ακούσει γι’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, δεν τα πιστεύεις πάντα αν δεν τα ζήσεις.

Ο γιος μου είναι 10 μηνών και έχει ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα όσον αφορά τους ύπνους του μέσα στην ημέρα. Είναι ξύπνιος για δύο ώρες, μετά κοιμάται, ξυπνάει για τρεις ώρες και μετά ξανακοιμάται. Αυτό το πρόγραμμά του τον κάνει χαρούμενο και εμένα με κρατά ήρεμη.

Όμως, έχεις τη γιαγιά που λέει «τώρα ντύνομαι και έρχομαι» και παρόλο που μένει ένα στενό μακριά, κάνει 45’. Κάθεται 10’ και είναι ώρα να βγάλω τον σκύλο για βόλτα. Και άλλα 5’ αφότου γυρίσουμε, ο γιος μου θέλει ξανά να κοιμηθεί, όμως η γιαγιά θέλει να παίξει μαζί του και να τον δει. Και κάπως έτσι, η γκρίνια του ξεκινάει και για να είμαι ειλικρινής, τον καταλαβαίνω απόλυτα!

Δεν ζητάμε πολλά οι νέοι γονείς

Καθόλου πολλά θα έλεγα. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για το μωρό μας ώστε να είναι όσο πιο ήρεμο γίνεται. Οπότε, το μόνο που θα παρακαλέσω εσένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είτε είσαι μανούλα, είτε όχι, είναι να σέβεσαι την ώρα που σου λένε οι νέοι γονείς. Μην έχεις ως δεδομένο πως επειδή είναι σπίτι δεν έχουν θέμα με την ώρα. Για να είπαν μία συγκεκριμένη, τότε σημαίνει πως έχουν.

 

 

Photo by Christin Hume from Unsplash

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα