Ιδέες για παιδικά πάρτι γενεθλίων στην εποχή του κορωνοϊου

Της Αναστασίας Χαλκιοπούλου

Μπορεί να τελείωσε η καραντίνα αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει ακόμα. Όταν όμως πλησιάζει η γενέθλια ημερομηνία του παιδιού σας, έρχεστε αντιμέτωποι με το δίλλημα πως ακριβώς να τα γιορτάσετε. Ακόμα κι ένας ενήλικας όταν καλείται να περάσει τη σημαδιακή αυτή μέρα μόνος του και χωρίς τους αγαπημένους του ανθρώπους, διακατέχεται αναπόφευκτα από μελαγχολία· πόσο μάλλον το παιδί σας που όσο μικρότερο είναι τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να νοιώθει βασίλισσα ή βασιλιάς του κόσμου εκείνη τη μέρα, όπως και του αξίζει! Μην αγχώνεστε όμως, καθώς για κάθε πρόβλημα πάντα υπάρχει και μία λύση, και εμείς είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να κάνετε αυτή τη μέρα αξέχαστη!

Μην κλειστείτε στο σπίτι, βγείτε στην εξοχή

Το ακούμε συχνά, αλλά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα! Αντί να κλειστείτε μέσα στο σπίτι, διοργανώστε το πάρτι σε κάποιον εξωτερικό χώρο: στην αυλή του σπιτιού, στο εξοχικό ή ακόμα και στο χωριό σας. Τα παιδιά έτσι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στην εξοχή και να παίξουν μέσα στη φύση χωρίς να κινδυνεύουν τόσο όσο στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Φυσικά, τώρα που έφτασε το καλοκαίρι υπάρχει και η λύση της θάλασσας! Κανείς δε θα μείνει απογοητευμένος από ένα παιδικό beach party, ειδικά αν γίνει το απόγευμα την ώρα που πέφτει λίγο ο ήλιος. Ακόμα κι αν ζείτε στην Αθήνα ή σε άλλη μεγάλη πόλη, μπορείτε να διοργανώσετε το πάρτι σε κάποια μεγάλη ταράτσα. Στολίστε την όμορφα, βάλτε μουσική να παίζει και εξοπλιστείτε με όλα τα αναγκαία. Γιατί εννοείται πως όπου κι αν επιλέξετε να διοργανώσετε τα γενέθλια του παιδιού σας, επιβάλλεται να μη λείπουν όλα τα είδη πάρτυ που θα ξετρελάνουν τόσο το παιδί σας όσο και τους καλεσμένους: μια εντυπωσιακή τούρτα για να σβήσει τα κεράκια του, πολύχρωμα καπέλα, γιορτινά πιάτα και φυσικά μπαλόνια—  όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σίγουρα θα κάνουν την μέρα μοναδική. Βάλτε στο πρόγραμμα ευφάνταστα παιχνίδια, και ειδικά εκείνα που επιτρέπουν να κρατήσετε τις αναγκαίες αποστάσεις, όπως παντομίμα, κρυφτό, καραόκε ή διαγωνισμός τραγουδιού καθώς και διάφορα διαγωνίσματα στίβου στην άμμο, στην αυλή ή όπου αλλού επιλέξετε τελικά να διοργανώσετε το πάρτι σας. Υπάρχουν άπειρα παιχνίδια για να διασκεδάσουν τα παιδιά σας χωρίς να διακινδυνεύσουν στο παραμικρό την υγεία τους.

Γιορτάστε και μείνετε ασφαλείς

Τα έφερε έτσι ο καιρός που δυστυχώς είναι ανέφικτο —και σίγουρα επικίνδυνο— να καλέσετε όλη την τάξη του παιδιού σας στο πάρτι όπως κάνατε ως τώρα. Γι’ αυτό μπορείτε να προσκαλέσετε λίγους μόνο αλλά αγαπημένους φίλους, εξηγώντας φυσικά στα παιδιά την αναγκαιότητα του να κρατήσουν κάποια απόσταση μεταξύ τους· ακόμα μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε διασκεδαστικές μάσκες με γιορτινό θέμα ούτως ώστε να μείνουν όλοι ασφαλείς χωρίς να νοιώθουν πως αυτό το πάρτι είναι λιγότερο διασκεδαστικό. Φυσικά, αν αποφασίσετε να γιορτάσετε μόνο οικογενειακά, δε σημαίνει πως το παιδί σας δε θα περάσει υπέροχα! Μαγειρέψτε ή παραγγείλτε τα αγαπημένα του φαγητά και γλυκά, αγοράστε του εκείνο το δώρο που ζητάει από καιρό και το βασικό, στρέψτε όλη την προσοχή και την αγάπη σας πάνω του. Μη του χαλάσετε κανένα —λογικό— χατίρι, για να μην νοιώσει πως αυτή η χρονιά είναι κάπως διαφορετική. Στην τελική, ρωτήστε το ίδιο το παιδί σας τι θα ήθελε να κάνει τη μέρα τον γενεθλίων του και αφήστε το να αποφασίσει μόνο του. Αυτό θα ονειρευτεί, κι εσείς θα πραγματοποιήσετε τα όνειρά του! Εξάλλου αυτή η μέρα ανήκει στο παιδί σας και δικαιωματικά!

4moms team
4moms team
Η ομάδα του 4moms

Editors

Δημοφιλή άρθρα

Τελευταία άρθρα

Σχετικά άρθρα